IŞİD krizi var süre verin

Güncelleme Tarihi:

IŞİD krizi var süre verin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2014 00:56

EKONOMİ Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve TOBB, Irak’ta başlayan IŞİD krizinin ardından harekete geçerek, bölgede iş yapan 1500’ü aşkın firmanın yaşadığı sorunları, tahliye planı yapıp yapmadıklarını, lojistikte ortaya çıkan problemleri bildirmelerini istedi.

Haberin Devamı

Firmalar ise oda, borsa ve sektör meclisleri aracılığıyla Irak’ta yaşanan olaylar nedeniyle ticarette karşılaşılan sorunlarla ilgili görüşlerini ekonomi yönetimine iletti. Bu çerçevede, Irak’a ihracat yapan firmalar, Dahilde İşleme Rejimi, vergi, resim ve harç istisnası uygulamaları kapsamındaki taahhütlerini yerine getirmesinde sorunlar yaşayacağını ve bu nedenle ilgili mevzuat kapsamında ek süre verilmesini talep etti. Bu kapsamda, Irak’a ihracat yapan firmaların karşılaşması muhtemel problemlerin son bulması için firmalar tarafından ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde müracaat etmesi istendi.

Bakanlık ise ticarette sorunlar yaşayan firmaların söz konusu durumlarını kendilerine belgeyle iletilmesini istedi. Bu konuda önümüzdeki günlerde şartları uygun görülen söz konusu firmaların durumunun değerlendirmeye alınacağı öğrenildi. Dışişleri Bakanlığı, bir süre önce Irak’la ticari ilişkileri bulunan firmalara “Tahliye planı yaptınız mı?” diye sormuştu. TOBB da Türk şirketlerden sorunlarını bildirmelerini istemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!