Acının merkezinde buruk bayram

Güncelleme Tarihi:

Acının merkezinde buruk bayram
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2014 01:05

SOMA’da 301 kişinin can verdiği, 432 çocuğun yetim kaldığı faciadan sonraki ilk bayramda hüzün vardı. İlk gün, ‘Maden Şehitliği’ ziyaretçi akınına uğradı, şehitler özlemle anıldı, gözyaşı döküldü.

Haberin Devamı

Baba olmadan ilk kez
Duygu Çolak da,çocukları 3 aylık Ulaş Bereket ve İsmail Ayaz’la (2) eşi Uğur Çolak’ın mezarına geldi. Çocuklarının babasız ilk bayramı geçerdiğini belirten Duygu Çolak, “Eşim, her bayram özenerek, onlar için bayramlık alırdı. Bu bayram, alışverişi tek başıma yapmak zorunda kaldım, çok zor oldu. Bir eksiklik hissettim, benim için farklı bir duygu oldu. Onu çok özlüyoruz” dedi.
Sibel Çiftçi ve kızı Ecrin Nur (5) ile eşi Ali Çiftçi’nin mezarı başında dua edip gözyaşı döktü. Ecrin Nur, babasını çok özlediğini belirterek, “Bayramlık kıyafetler alır, benimle oyunlar oynardı. Bu bayram bunların hiçbirini yapamayacağım” diye konuştu.

Şehitlikte tören
Resmi bayramlaşma da şehitlikte düzenlendi, CHP Manisa Milletvekilleri Sakine Öz, Hasan Ören ve Özgür Özel, AK Parti Milletvekili Recai Berber, Vali Erdoğan Bektaş, Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, Belediye Başkanı Hasan Ergene de katıldı. Protokol üyeleri, madenci ailesi ve yakınlarıyla bayramlaştı. Madenci yakınlarına baklava ve meyve suyu ikram edildi. Vali Bektaş, “Madenci çocuklarını bayramda yalnız bırakmak istemedik. Hüzün gölgesinde bir bayram kutluyoruz” dedi.
Bektaş’ın konuşmasının ardından 38 madencinin mezarlarına karanfiller bırakıldı, dualar okundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!