Ankara'da tatsız bayram

Güncelleme Tarihi:

Ankarada tatsız bayram
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2014 01:02

Suriye'deki iç savaştan kaçıp, Ankara’da çadır hayatı sürdüren mülteciler, Ramazan Bayramı’nı buruk geçiriyor. Aileler, “Savaş bittiği zaman evimize dönerek, akrabalarımızla kucaklaşmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Suriye'deki iç savaştan kaçıp Ankara’ya sığınan, kentin dört bir yanında yaşam mücadelesi veren mülteciler, Ramazan Bayramı’na buruk girdi.
Hacıbayram Mahallesi, İsmetpaşa, Çinçin, Yenidoğan, Dikmen Vadisi ve adı kentsel dönüşümle anılan birçok mahalleye yerleşen Suriyeliler, yıkık dökük evlerde ve kurdukları çadırlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Mülteciler dün bayram sabahında ülkelerinden uzak olmasının üzüntüsünü yaşadı. İsmetpaşa’da kalan Türkmen Mühran Ailesi, bir sonraki bayramda evde olabilmeyi umut ettiklerini belirterek, “Umarız savaş, karmaşa ortamı biter ve biz de kendi akrabalarımızla kucaklaşabiliriz” dedi.

GÖRMEZDEN GELEMEYİZ

Yıkılmak üzere olan evlere yerleşerek 2-3 aile birleşen Suriyeliler, ülkelerinden kilometrelerce uzaklıkta olmalarının kendilerini üzdüğünü belirtiyor. Çevre sakinlerinden gelecek olan yiyecek yardımlarına muhtaç olan aileler, çoluk çocuk sokaklarda mahalle sakinlerinin yolunu gözlüyor. Bayram sabahı aldığı çikolata ve tatlı ile Suriyelilerle bayramlaşmaya giden Metmet Ali Tanrıverdi, “İnsanlar burada bizim eski komşularımızın oturduğu evlerde yaşam savaşı veriyor. Bu bayram onları görmezden gelemezdik. Çocukları şekerle, aileleri tatlı ile sevindirmek istedim” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ankarada tatsız bayram

TATLIYA SEVİNDİ

Halep şehrine yapılan bombardıman sırasında gözüne şarapnel parçası isabet eden minik Aziz, mahalle sakinlerinden gelen tatlı ve çikolatalara sevindi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!