Ankara'da trafik tatile çıktı

Güncelleme Tarihi:

Ankarada trafik tatile çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2014 01:02

Bayram tatilini fırsat bilen Ankaralılar, şehir dışına çıkınca kentin ana arterleri bomboş kaldı. Eskişehir, İstanbul, Konya ve Samsun yollarında hız yapan sürücüler, KGYS’ye bağlı hız kameralarında yavaşlasa da Trafik Şube Müdürlüğü’ne bağlı gezici radar ekiplerince tespit edildi.

Haberin Devamı

Üç günlük bayram tatiline iki günlük hafta sonu tatilini de ekleyerek beş günlük tatile çeviren kent sakinleri Ankara dışına çıktı. Tatilin başlamasıyla kentin ana arterleri bayram etti. Başkentlilerin sabah ve akşam saatlerinde yoğun trafik sebebiyle zor anlar yaşadığı Eskişehir, İstanbul, Konya ve Samsun yolundaki sakinlik Ankara Hürriyet’in objektiflerine yansıdı.

SESSİZLİK HAKİMDİ

Tatilcilerin Ankara’yı terk etmesi ile birlikte, Başkent trafiği de en sakin günlerini yaşadı. Kent içindeki ana arterlerin Kızılay istikametinde yer yer durma noktasına geldiği günlere alışkın olan Başkent, en sakin günlerini yaşadı. Ankara’da kalan vatandaşlar da trafik sıkıntısı yaşamadan bayram ziyaretlerini gerçekleştirdi. Ana arterlerdeki yoğun trafiğin yerini sessizliğe bırakmasına en çok sevinen ise dolmuş ve otobüs şoförleri oldu.

Haberin Devamı

HIZ LİMİTİNE DİKKAT

Şehrin önemli ana arterlerinde bayram tatili nedeniyle yolların boşalması ise araçların hızlanmasına neden oldu. Yetkililer sürücülere, “Dikkat” uyarısı yaparken, Kent Güvenliği Yönetim Sistemi’ne (KGYS) bağlı hız kameralarının süratli araçları cezalandırdığına dikkat çekti. Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri ana arterlerde gezici radarlar ile kameralı hız takibinde yavaşlayıp, sonra hızını artıran sürücülere ceza kesti.

TWİTTER’DA GÜNDEM ‘BOŞ TRAFİK’

Öte yandan Ankara’daki trafik sakinliği de sosyal medyada da ele alındı. Twitter kullanıcıları kentin boş olmasıyla ilgili şu twitleri attı:
- @aslihanalkan “Ankara sokakları bomboş, caddelerde trafik yok, ses yok. Galiba seviyorum Ankara’nın bu yalın halini.”
- @keskin_gokhan “Ankara o kadar boşalmışki gece dahi trafik daha fazla oluyor. Yollar bomboş.”
- @hlsaydgn “Ankara bomboş la trafik yok ne güzelmiş.”
- @neptunsarmisagi “Ankara’nın boş halini görünce sevebilirim diye düşündüm.”
- @aysenurbicerli “Ankara ilk defa bu kadar boş.”
- @bayramyavuz06 “Ankara tarihinin en boş günlerini yaşıyor.”
- @OKurtulus “Ankara’nın bu boş haline bayılıyorum.”
- @GoksuCoskunlaR “Ankara nasıl sakin, nasıl boş, nasıl güzel bize kaldı.”
- @betusun “Cumartesi günü Yıldız’dan Tunalı’ya 5 dakikada iniyorsan Ankara boş değil bomboş demektir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!