Kayınvalidem yüzünden balayında boşanma kararı aldık

"Kayınvalidem düğünde yer sorunu çıkardı. Sonra balayına gittik kocamla. Sağ olsun kayınvalidem oraya da yetişti. Ve biz dahabalayındayken boşanma kararı aldık."

Haberin Devamı

Güzin Abla, kocamla boşanma aşamasındayız... İkimiz de üniversite mezunuyuz, zaten üniversitede tanıştık. Eşim 30 yaşında, bense 25.
Düğünümüzde kayınvalidemin yer sorunu çıkarmasıyla iki aile arasında gerginlik oldu.
“Bu benim oğlumun düğünü, kimin nereye oturacağına ben karar veririm” diyerek ortalığı karıştırdı. Benim ailem ise misafirlerin ayakta kalmaması için çaba sarf etti. Kayınvalidem daha düğün günü oğlunu doldurmaya başladı. Benim ailem hakkında hep kötü şeyler söyledi. Benim, ailemi silmem gerekiyormuş!
Sonra balayına gittik kocamla. Ama sağ olsun kayınvalidem oraya da yetişti. Ve biz daha balayındayken boşanma kararı aldık. Tabii daha yeni evli olduğumuz için uygulayamadık. Evimize geldik. Ben her şeyin düzeleceğini düşünüyordum ama olmadı.
Haftada bir kesin çok şiddetli kavga ediyorduk. Kocam sürekli ailemi kötülüyor ve küfür ediyordu. Hep zamana bıraktım. Daha yeni evliyiz diye hep şans verdim ikimize de. Ayrıca onu çok seviyordum. Bırakmaya kıyamıyordum. Annesi hayatımda tanıdığım en yalancı insan. Oğluna sürekli “Şunu yaparsan hakkımı helal etmem, böyle yaparsan yüzüne bakmam” gibi cümleler sarf ediyor.
Bir gün kayınvalidem yine çok ağır konuştu, ben yine sustum. Kocamla mutlu olmak için sabretmeye çalıştım. Ama bir başka gün kocamla çok ufak bir sebepten dolayı tartışıyorduk ki, ağır dayağa maruz kaldım. Sadece bir tokat olsa gene affedeceğim ama boynumda, yüzümde, kolumda morluklar oluştu. Darp raporu aldım, polise gittim. Kocam da ifade verdi. Şimdi ise benden bir şans daha istiyor. Ben bunları 3,5 aylık evliyken yaşadım. 5 aydır baba evindeyim.
Kocam beni alıp eve götürmek istiyor, “Her şeye yeniden başlayalım” diyor. Ben de kocamı istiyorum ama ona bir şans daha verirsem tekrar aynı şeylere maruz kalmaktan korkuyorum. Çünkü kayınvalidem durmak bilmeyecek. Ayrıyken bile sürekli beni aileme, arkadaşlarıma şikâyet etti.
Kayınvalidemle yapamayacağım, bundan çok eminim. Ama kocam olmadan da olmuyor. Artık ailem de korkuyor daha kötü olmasından. Ne yapayım Güzin Abla? Düşünüyorum düşünüyorum, işin içinden çıkamıyorum. Bana yardım eder misin?
Rumuz: Kırgın ama aşık

İşte yanlışın burada kızım; “Bir tokat olsa affedeceğim” diyorsun. Oysa şiddet işte bu bir tokatla başlar. Affedilen bu bir tokat, daha sonra şiddete dönüşür. Yaralamaya, hatta öldürmeye kadar gidebilir. Şiddet eğilimli insanın sağı solu belli olmaz. Tokadı sineye çektin mi, gerisi gelir. Bu kayınvalide belli ki seni sevememiş, istememiş. Bu durumda senin için pek bir ümit yok. Oğluna sürekli baskı yapıp onu etkileyecektir. Zaman içinde eşin de senden uzaklaşacaktır. Her şeyi göze alıp barışsan bile, evliliğinizin uzun süreceğini sanmıyorum. Hayatının hatası olur bence.

Haberin Devamı

Bayramınızı kutluyorum

Haberin Devamı

Yine bir bayram geldi. Benim için hâlâ çocukluğumun “Şeker Bayramı”. Ve ben tüm okurlarıma, her bayramda olduğu gibi bütün dileklerinin gerçekleşeceği mutlu ve huzurlu bir bayram diliyorum. Umarım “Bayramlar, dargınların barıştığı, eski dostların kavuştuğu,
büyüklerimizi unutmadığımız, sevgi ve hoşgörünün egemen olduğu günlerdir” ilkesini hatırlarız. Bu vesileyle tüm dünyada, özellikle ülkemizde barışın ve kardeşliğin hüküm sürmesi için dua edelim.

Yazarın Tüm Yazıları