Göbeklitepe'den toprak getirdiler

Güncelleme Tarihi:

Göbeklitepeden toprak getirdiler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2014 10:33

Yeryüzünün ilk tapınağı olarak bilinen Göbeklitepe’yi bulan ünlü Alman arkeolog Klaus Peter Schmidt, memleketi Almanya’da toprağa verildi. Mezarına Göbeklitepe’den toprak getirildi.

Haberin Devamı

Almanya'da Usedom’da tatil yaparken denizde geçirdiği kalp krizi sonucu 60 yaşında hayatını kaybeden yıldız arkeolog Klaus Peter Schmidt, dün köyünde toprağa verildi. Yeryüzünün ilk tapınağı olarak bilinen 11 bin 500 yıllık tarihe sahip Göbeklitepe tapınağını bulan Prof. Klaus Peter Schmidt için Almanya’nın Bavyera Eyaleti’nde yaşadığı Bellershausen köyünde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Türkiye’den Şanlıurfa vali yardımcısı Mehmet Yüzer, Şanlıurfa müze müdürü Müslüm Ercan, Berlin kültür müşaviri Dr. Tahsin Yılmaz, Nürnberg konsolosu Adnan Bekçekaral, Alman arkeoloji Enstitüsü yöneticileri ve arkeologlar katıldı. Prof. Schmidt için yaşadığı evin hemen yanındaki kilisede cenaze töreni düzenlendi.

TÜRKİYE’DEN TOPRAK
Arkeolog Schmidt, cenaze töreninden sonra aile mezarlığına defnedildi. Şanlıurfa vali yardımcısı ve müze müdürü Göbeklitepe’den getrdikleri toprağı Schmidt’in eşi Çiğdem Köksal Schmidt’le birlikte mezara döktü. Shmidt’in memleketinde gömülmek istediğine dair vasiyeti olduğu belirtildi. Mezarı başında yapılan konuşmalarda Şanlıurfa Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Schmidt’in Türkiye için önemini vurguladı ve onu asla unutturmayacaklarını söyledi. Türk misafirler üzerinde “Yolun aydınlık, toprağın bol olsun, güzel insan“ yazılı pullar dağıttılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!