Deniz Baykal'ın hesabını Menderes Türel ödedi

Güncelleme Tarihi:

Deniz Baykalın hesabını Menderes Türel ödedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2014 11:19

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile aynı börekçide kahvaltı yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel, Baykal’ın hesabını ödedi.

Haberin Devamı

Ramazan Bayramı’nı memleketi Antalya’da geçiren Baykal, bayram namazını Tekeli Mehmet Paşa Camii’nde kıldı. Baykal’a CHP Antalya Milletvekilleri Osman Kaptan, Arif Bulut ve Yıldıray Sapan eşlik etti. Baykal, cami çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, İslam dünyasının tarihin en ıstıraplı günlerini yaşadığını belirterek, şöyle dedi:

GÖZYAŞI VE ACI İÇİNDE BAYRAM"

"Bir bayramı daha gözyaşı ve acı içinde geçiriyoruz. Onlarla karşılaştırıldığı zaman daha huzurlu, daha uyumlu barış içinde bir bayram yaşıyor olmamızın çok büyük değeri olduğunu düşünüyorum. Giderek çevremizdeki şartlar daralıyor. İslam dünyasına hakim olan ıstıraplar, acılar Türkiye’yi de kuşatmaya başlıyor. Bir Ramazan ayını arkada bıraktık. Ramazan ayında nefsimizi, açlığımızı kontrol ederek bir sınav verdik. Aslında sadece nefsimizi ve açlığımızı kontrol ederek değil, duygularımızı, nefret duygularımızı, düşmanlık duygularımızı, kin duygularımızı bir büyük oruca tabi tutmaya ihtiyaç var. Dünyaya İslam dünyasının bu açıdan örnek olmasına ihtiyaç var."

TÜREL, BAYKAL’IN MASASINI ’KAPTI’


Namazın ardından Baykal ve diğer milletvekilleri, Avcuoğlu Börek’e geçti. Burada Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile karşılaşan Baykal arasındaki diyalog, gülüşmelere neden oldu. Börekçiye önce gelerek CHP eski lideri için ayrılan masaya habersiz oturan Menderes Türel, Baykal’ı masaya davet etti. Bu davet üzerine Baykal esprili şekilde, "Bizim yerimizi işgal etmişsiniz. Tamam belediyeyi aldınız ne yapalım, Avcuoğlu’ndaki masayı da böyle olmaz ki" dedi. Bunun üzerine Türel ise "Arkadaşlarım buraya oturmuşlar. Sorduk ’Burası kimin’ dedik, ’Deniz Bey'e ayırmıştık’ dediler. Ben de ’Deniz Bey’in koltuğunda hiçbir zaman gözümüz yok’ dedim" sözleri, karşılıklı gülüşmelere neden oldu. Baykal ve Türel birbirlerinin elini sıkarak bayramlaştı.

Deniz Baykal, beraberindeki milletvekilleri ile birlikte yan masada kahvaltısını yaptı. Kahvaltının ardından Türel, Avcuoğlu Börek’in sahibi Ramazan Avcuoğlu’na, Baykal’ın hesabını ödemek istediğini söyledi. Avcuoğlu Baykal’a giderek Türel’in hesabı ödemek istediğini söyledi. Baykal, "Tabii ki olur. Teşekkür ederiz" diyerek, Türel’in teklifini kabul etti.

BAKMADAN GEÇME!