Bodrum'da denizde korku dolu anlar

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda denizde korku dolu anlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2014 10:16

Muğla'nın Bodrum İlçesi’nde denize açıldıkları tek kürekli lastik botun su alması sonucu korku dolu anlar yaşayan 7 ile 13 yaş arasındaki 6 çocuk, çevredeki yatlar ve Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Haberin Devamı

Cumartesi saat 19.00 sıralarında Turgutreis, Günbatımı Plajı’nda denize giren Elmas Dampalıpar (13), Doğukan Doğu (13), İrem Tarkan (11), Deniz Taba (10), Hülya Tabak (7) ve Mehmet Deka (12), yakındaki bir marketten aldıkları üç kişilik, tek kürekli lastik botla denize açıldı. Plajdaki güvenlik şeridini de aşan çocuklar, Çatal Adası yönüne gitmeye başladı. Akıntının da etkisiyle bot kıyıdan 1 mil kadar uzaklaştı. Bir süre sonra su almaya başlayan bottaki çocuklardan 2’si suya düştü. İyi yüzme bilen çocuklar bota tutunarak, yardım beklemeye başladı. Bu sırada bölgeden geçen bir yattakiler çocukları fark edip durumu Sahil Güvenliğe bildirdi. Yatın personeli bir yandan da zodyak botla yanlarına gittiği çocukları kurtarıp, kıyıya getirdi. Bu sırada bölgeye ulaşan Sahil Güvenlik botu, çocukların kurtarıldığını görünce rahat nefes aldı.

Haberin Devamı

Korku dolu anlar


'HAVA KARARMAYA BAŞLAYINCA KORKTUK'


Yaşadıkları 1 saatlik korku dolu anları anlatan çocuklardan Elmas Dampalıpar, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Üç kişilik botta tek kürek vardı. ’Eğlence olsun’ diye 6 kişi binip, gezintiye çıktık. Akıntının bizi sürüklediğini fark edemedik, ardından bot su almaya başladı. İki arkadaşımız denize düştü ama iyi yüzme biliyorlardı. Mutlaka birisinin yardıma geleceğini düşündük. Heyecanlanmadık ama hava kararmaya başladığı için korkuyorduk. Çünkü karanlık olduğu zaman bizi denizde bulamazlardı. Uzaktan geçen yatlara el sallayıp, sesimizi duyurmaya çalıştık sonunda bizi gördüler. Sahil Güvenlik ile yardıma geldiler. Sahil Güvenlik, ’Bir daha böyle bir şey yaparsanız ceza yazarız’ diyerek, bizi uyardı. Hata yaptığımızın farkındayız. Ama bu bize ders oldu. Tesadüfen de olsa kurtulduk" dedi.

Evleri plajın yakınında olan çocukların ailelerinin ise, çocuklar kurtulduktan sonra olaydan haberleri olduğu belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!