BMGK'dan Gazze'de acil ateşkes çağrısı

Güncelleme Tarihi:

BMGKdan Gazzede acil ateşkes çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2014 06:20

BM Güvenlik Konseyi (BMGK), İsrail ile Hamas arasında Gazze'de yaşanan çatışmalara “acil ve ön koşulsuz olarak insani ateşkes” sağlanmasını isteyen başkanlık açıklaması üzerinde anlaştı.

Haberin Devamı

BMGK'nın, Ramazan Bayramı öncesinde ateşkes sağlanması amacıyla bu gece toplanacağı ve başkanlık açıklamasını yayınlayacağı bildirildi.

BMGK Dönem Başkanı Ruanda'nın, başkanlık açıklamasında, tarafların “Mısır'ın inisiyatifiyle oluşturulan kalıcı ve saygın bir ateşkesin sağlanması için işbirliğine davet edildiği” bildirildi.

AP'nin haberine göre başkanlık açıklamasında, insani ateşkesin, Gazze'de acil ihtiyaç duyulan malzemelerin ulaştırılmasında önemli olduğu ifade edilerek, İsrail ve Hamas'a “Ramazan Bayramı süresince tam olarak uygulanan bir ateşkesi” sağlama çağrısı yapıldı.

İsrail, 7 Temmuz Pazartesi günü "Koruyucu Hat" adıyla Gazze'ye yönelik hava ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz Perşembe günü de karadan saldırıya geçmişti. İsrail'in Gazze'ye saldırılarında şimdiye kadar çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan sivillerin bulunduğu bin 34 kişi yaşamını yitirdi, 6 binden fazla kişi yaralandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!