3 günde 50 ölü 363 yaralı

Güncelleme Tarihi:

3 günde 50 ölü 363 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2014 02:05

Ramazan Bayramı henüz başlamadan, yollar yine kan gölüne döndü. Tatilciler cuma günü öğleden sonra yolları doldurmaya başlarken, yurdun dört bir yanında 3 günlük kaza bilançosu 50 ölü, 363 yaralıya ulaştı.

Haberin Devamı

Son 3 gündeki kazalarda ölü ve yaralı sayısı şöyle:

- 25 Temmuz Cuma: 10 kişi öldü, 75 kişi yaralandı.

- 26 Temmuz Cumartesi: 17 kişi öldü, 107 kişi yaralandı.

- 27 Temmuz Pazar: İstanbul’da yanan halk otobüsü de dahil 23 ölü, 181 yaralı.

Bayram kazaları aile aile alıyor

Her bayram tatilinde olduğu gibi, ailecek çıkıldığı için yollar yine kahreden kazalarla kana bulandı. Sadece Isparta ve Çorum’da dünkü kazalarda, iki aileden toplam 9 kişi can verdi.

ALMANYA’da yaşayan Orhan Demiralay’ın memleketine bayram tatili için gönderdiği eşi Fadime (43), çocukları Tolga (15) ve Betül (11), önceki akşam Antalya Havalimanı’na indi. Onları, Konya’nın Doğanhisar ilçesinde oturan dede Ethem Ali Kuzucuk (79) ile panelvan tipi aracı kullanan arkadaşı Remzi Taştekin (51) karşıladı. Konya’ya yola çıkan araç, Isparta’nın Yalvaç İlçesi yakınlarında iddiaya göre şerit ihlali yapınca, karşı yönden gelen Celal Demirtaş (54) yönetimindeki kamyonetle çarpıştı. Sürücüler Taştekin ve Demirtaş ile dede Kuzucuk, anne Fadime ve oğlu Tolga kaza yerinde can verdi. Kızları Betül Demiralay ise ağır yaralandı.
ŞARAMPOLDE 4 ÖLÜ
Bursa’dan memleketi Samsun’un Bafra ilçesine giden Ramazan Korkut (36) yönetimindeki araç da, Çorum yakınlarında yoldan çıkarak şarampole uçtu. Kazada Ramazan Korkut, annesi Şehri (80), eşi Hatice (37), oğlu Salih Mert (12) can verdi. Ağır yaralanan 7 yaşındaki oğul Sefa Çorum Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. İzmir’den yola çıkan 6 kişilik Bilgin ailesini taşıyan araç bariyerlere çarptı. İkiye bölünen araçta sürücü baba Musa Bilgin öldü. Yola savrulan 2’si çocuk 5 kişi hastanelere kaldırıldı.

Haberin Devamı

30 kilometre tatilci kuyruğu

RAMAZAN Bayramı tatili için yollara düşenlerin iki gündür süren trafik kâbûsu, dün de devam etti. Cuma gününden itibaren TEM otoyolu Bolu kesiminde yaşanan yoğunluk arife günü de sürdü. TEM’in Ankara yönünde yoğunluk yaşanırken özellikle Bolu Dağı Tüneli mevkisinde araçların yavaşlaması nedeniyle ulaşım nerdeyse durdu.

14 SAATTE BOLU

TEM’de 3 gündür en sıkıntılı yer olan Gerede gişelerinin önünde 30 kilometreyi bulan araç kuyrukları oluştu. Gerede gişelerinde yoğunluğu azaltmak için araçların yeniçağ gişelerine yönlendirilmesi de çare olmadı. Bu kez bu gişeler önünde de uzun araç kuyrukları oluştu. TEM’den adım adım çıkanlar D-100 karayolunda da sıkıntı yaşadı. Saatlerce yolda olan tatilciler isyan ederken, İstanbul’dan gelen bir tatilci, “İstanbul’dan Bolu’ya 14 saatte geldik. Yollarda perişan olduk. Yollar berbat” dedi. İstanbul yönünde ise sürücüler sıkıntı yaşamadan yollarına devam etti. / Mutlu YUCA- Taner BAYAR/BOLU, DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!