Otobüsten facia çıktı

Güncelleme Tarihi:

Otobüsten facia çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2014 02:05

Kavacık’ta beton bariyerlere çarpan 500 T hattı halk otobüsü alev aldı. Araç bariyerlere dayandığı için kapılar açılmayınca, yolcular camları kırıp dışarı çıktı. Ancak içeride kalan 4 yolcu can verdi, 15 yolcu da yaralandı.

Haberin Devamı

TUZLA-Topkapı seferini yapan 500 T hatlı halk otobüsü, dün öğle saatlerinde Kavacık'tan Edirne istikametine seyir halindeyken, Elmalı Barajı mevkisinde beton bariyerlere çarptı. Çarpma sonucu otobüsün motor kısmında yangın çıktı. Bariyerlere dayanan otobüsün şoförü Abidin Arslan kapıları açamayınca, yolcular camları kırarak dışarıya çıkmaya çalıştı. Bu sırada, alevler içinde kalan otobüste, arka arkaya birkaç patlama meydana geldi.

‘YANGINI GÖRÜNCE ÇARPTIM’

Yangın tüplerinden kaynaklandığı anlaşılan patlamalar da paniği artırınca, yaşanan izdihamda 4 yolcu otobüsün içinden çıkmayı başaramadı. Korkunç yangın olay yerine gelen itfaiye tarafından söndürüldüğünde bu yolcuların feci şekilde can vermiş bedenleriyle karşılaşılırken, 15 yaralı yolcu da ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Ölenlerden birisinin Tevrat Barışık isimli kadın olduğu belirtildi. Gözaltına alınan otobüs şoförünün ilk ifadesinde, “Otobüs arka taraftan yanmaya başladı. Orta kısma kadar geldi. Onu görünce bariyerlere çarptım” dediği öğrenildi. Kazada yaralanan yolculardan Yunus Aktaş (30), tedavi edildiği Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşadıkları cehennemi anlattı. Sürücü Aslan’ın ön kapı önünde bekleyen bir yolcuyla sürekli sohbet ettiğini ileri süren Aktaş, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Haberin Devamı

YA UYUDU YA DALDI

“Kavacık’a yaklaşırken, birden emniyet şeridine girdi. Bir sıkıştıran yok, trafik yok, bir şey yok. Refüje girdi ve devam etti. Ya uyumuştur ya da o anda birisi direksiyonu çekmiştir. Tamamen dalgınlık sonucu. Adam yanındakilerle konuşurken patlak verdi. Alev yüzüme çaldı. Kolum yandı. Cam kırılnca kendimi attım.”

‘BİR ŞEY YAPAMADIK’

Bir başka yaralı Bedri Savaş Kurt ise, şunları anlattı: “Bariyerlere çarpa çarpa gitti. Alev aldı araba. Kapılara yöneldik, açamadı. Arka cam patladı, atladık. İçeriden çığlıkları duyduk ama yapacak bir şey yoktu. Canımızı kurtardık. Attık kendimizi dışarı. Benim de bacağımda yaralar dışarı atlarken oldu. Sonraki manzara perişandı. Millet yatıyordu yerde. Bunların hepsi birkaç saniye içinde oldu. 10 saniye daha içeride kalsaydık biz de yanacaktık. Otobüsün içini anında kara dumanlar kapladı.” Bazı yolcular da, olay sonrası sağlık ve yardım ekiplerinin, ilk müdahale için geç kaldığını iddia etti.

Haberin Devamı

ANLATILAN BAŞKA AÇIKLAMA BAŞKA

İSTANBUL Özel Halk Otobüsü Şirketleri, olay sonrası bir yazılı açıklama yaptı. Yolcuların “Kapıları açamadı” ifadesine rağmen sürücünün kapıları açarak tahliyeyi sağladığı iddia edilen açıklama özetle şöyle: “Tuzla-Topkapı seferini yapan C-465 KOD numaralı halk otobüsü, Kavacık mevkisinde yanmıştır. İlk bilgilere göre sefer halindeki otobüsün ön kısmından alevler çıkınca şoför sağ bariyerlere sürterek aracı durdurmuş ve kapıları açarak yolcuların tahliyesini sağlamıştır. Adli ve idari soruşturma devam etmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunarız.”

SEYREDENLER YİNE YARDIMI GECİKTİRDİ

İTFAİYENİN 4 kişi can verdikten sonra söndürebildiği korkunç yangında yaralanan Yunus Aktaş, kazayı seyretmek için yavaşlayan karşı şeritteki sürücülerden de dert yandı. Aktaş, “Bizim şeritte trafik durdu ama karşı tarafta kapattı yolu. Resmen seyrediyorlar. Ambulansın, itfaiyenin gelmesine ciddi manada engel oldular. O otobüsün içindekiler kendileri olabilirdi” dedi.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!