Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

BURS ARIYORUZ

Merhaba Ayşe Hanım,
Biz Ankara Üniversitesi 4.sınıf ve Hacettepe Üniversitesi 1.sınıf öğrencisi iki kız kardeşiz.
Sakarya'da annemizle yaşıyoruz fakat maddi durumumuzun iyi olmadığı için ailemiz eğitimimize destek olamıyor. Başvurduğumuz kurumlardan burs alamadık; geçen sene bizim için zor bir seneydi.
Bu yaz çalışıp önümüzdeki sene için biriktirdiğimiz para da yetmeyecek gibi. Burs arıyoruz, desteğinizi bekliyoruz. Şimdiden teşekkürler.
K.

Cevap: Sevgili K., okur dostlarımdan size burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim her ikinize de.

ÇOCUKLARIM İÇİN

Ayşe Hanım merhabalar.
Ben Perihan, 6 çocuk annesiyim, çocuklarımın hepsi okuyor.
Maddi anlamda çok sıkıntı yaşıyorum.
Size bir tanıdık vesilesiyle ulaştım. Sizden ricam bana yardım etmeniz. Gerçekten zor durumda olmasam sizi meşgul etmezdim.
Şimdiye kadar var gücümle gayret ettim çocuklarım için. 3 kızım üniversite okuyor diğer 3’ü de lise okuyor. Sizden çocuklarım için burs yardımı istiyorum.
Lütfen yardımsever okuyucularınıza beni tavsiye edin.
Şimdiden çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.
Perihan

Haberin Devamı

Cevap: Sevgili Perihan, okur dostlarımdan size yardım veya çocuklarına burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Kolaylıklar dilerim.

KİRA DESTEĞİ

Ayşe Hanım merhaba,

Samimiyetinize ve iyi niyetinize sığınarak bu maili atıyorum. 9 aylık evliyim. Ailemin hiçbir desteği olmadan yuvamı kurdum. Banka desteği ile eşyalarımı aldım, evimi tuttum, düğünümü yaptım.
Fakat işler hiç planladığım gibi gitmedi. Mart ayı sonunda firmadan kaynaklı nedenlerden dolayı işten ayrılmak zorunda kaldım. Borçlarımı ödeyemez hale geldim ve ev sahibimle kira gününde gecikmelerden dolayı kötü oldum. Zor da olsa bu zamanda arkadaş çevremin de desteğiyle kiramı tam gününde olmasa da ödedim.
Ev sahibim kiraları gününde ödeyemediğim için evi boşaltmamı talep etti. Durumu ne kadar izah etmeye kalksam da anlamadı. Emlakçı da elindeki senetlerimi icraya vereceğini söyledi. Temmuz ayında şartları çok iyi olmasa da bir işe başladım. Fakat bu ay da kiramı hala ödeyemedim.
Ev sahibim 30 Temmuz’da evi boşaltmış olmamı istiyor. Kendisi İstanbul dışındaydı çocuğunun hasta olduğunu tedavi göreceği için evde kalacağını söyledi.
Benim de bu durumda evi boşaltabilmem için yeni bir ev bulmam ve taşınmam gerekiyor ve bunun için de maddi olarak yardıma ihtiyacım var.
Ailem ve akrabalarım da bana yardım edecek durumda değiller. Yazılarınızı takip ediyorum ve aklıma siz geldiniz. Sizden ricam okur dostlarınızdan yardım etmek isteyen olursa yönlendirebilir misiniz? Yuvam dağılsın istemiyorum, eşimle bu yüzden boşanma aşamasına geldik.
Allah sizler gibileri başımızdan eksik etmesin.
Şimdiden çok teşekkürler.
Emre

Haberin Devamı

Cevap: Sevgili Emre, okur dostlarımdan size yardım etmek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Kolaylıklar dilerim

GAZİ ÇOCUĞUNUN BURS İSTEĞİ

Sayın Ayşe HANIM,
21.7.2014 tarihli yazınızdaki gazi çocuğunun burs isteği başlıklı yazınızda 150 TL bursa ihtiyacı olan Rabia Hanım’a burs vermek istiyorum.
İletişim bilgilerini tarafıma iletirseniz sevinirim.
Tülin

Cevap: Tülin Hanım, harikasınız. Bayram günü eminim çok sevinecektir Rabia da. Bilgilerini size ilettim. Öpüyorum.


VESİLE OL

Ayşe merhaba,
Bugün yazdıkların ne kadar üzücü ya neler var şu hayatta lütfen iletişim bilgilerini veya hesap bilgisi paylaş yardım edilsin edelim, vesile ol lütfen.
Neriman

Haberin Devamı

Cevap: Sevgili Neriman, konu üzerinde farklı bir çalışma sürdürdüğümüzden bu aşamada bilgilerini sizlerle paylaşamayacağım. Gerekli olursa desteğinizi isteyeceğim. Öpüyorum sarılarak.

ZEHRA VE ESMA

Ayşe Hanım, bir hesap numarası rica ediyorum.
Önemli bir miktar değil ama yerinde durumu gördüğünüz için fitrem doğru bir yere ulaşmış olur.
Saygılar
Barbaros
Cevap: Barbaros Bey, sağ olun, var olun. Ancak yukarıda da belirttiğim üzere yardım etmek isteyen pek çok okur dostum oldu yazıdan sonra bu nedenle konu üzerinde farklı bir çalışma sürdürdüğümüzden bu aşamada bilgilerini sizlerle paylaşamayacağım. Gerekli olursa desteğinizi isteyeceğim. Sevgiler.

Haberin Devamı

Yetiş Ayşe’ye aaral@hurriyet.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Yetiş Ayşe’yle ilgili 1-2 küçük hatırlatma yapmak istiyorum. Yardım etmek isteyen okur dostlarım hangi tarihte yayınlanan, hangi başlıklı ve rumuzlu eposta ile ilgili bilgi istediklerini detaylı yazarlarsa bizim de cevap vermemiz kolaylaşmış olur. (mümkünse linkini de ekleyerek)
Epostanın konu kısmına da “YETİŞ AYŞE” yazılmasında yarar var elbette.

Yardım talep edenler de bana eposta gönderirken taleplerinizi daha detaylı yazarsanız yardım olasılıklarını arttırmış olursunuz. Örneğin kıyafet talep ediyorsanız kaç beden giydiğinizi ve boyunuzun uzun ya da kısa olup olmadığını, ne tür kıyafetleri tercih ettiğinizi (spor, kapalı, abiye, takım elbise vs), eklerseniz herkesin işi kolaylaşmış olur.

Haberin Devamı

İsminizin yayınlanmasını istemiyorsanız kendinize bir rumuz seçmenizde de yarar var, gelen taleplerin kime geldiğinin anlaşılabilmesi açısından.

Hangi şehirde olduğunuzu eklemeniz de o şehirdekilerden yardım alma olasılığınızı arttıracaktır.
Epostalarınızı bana gönderirken Yetiş Ayşe konu başlığını yazmayı ve yazınızın yayınlanacağını düşünerek size uygun dille yazmanızı da rica edeceğim.

Son olarak lütfen “bu epostayı sadece sen oku diye yazdım, yayınlama” diyerek yardım talep etmeyin, okur dostlarımın desteği olmadan benim yardım etmem kolay olmuyor.
Kimliğinizi ortaya çıkarmayacak şekilde de kendinizi anlatabilirsiniz.

Epostalar yayına hazırlanırken zaten soyadları ve bazı kişisel bilgileri sansürlüyoruz.

Merak edenler için epostalar daha kolay okunabilmeleri ve anlaşılabilir olmaları için imla hataları ve sair bakımlardan da düzeltilip yayınlanıyor.
Epostalarınıza en geç bir sonraki Yetiş Ayşe yayın gününe kadar cevap vermeye gayret ediyoruz.

Yazarın Tüm Yazıları