Acil Şûra

Güncelleme Tarihi:

Acil Şûra
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2014 01:44

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde TOBB’dan acil ekonomi şûrası düzenlemesini istedi. Şûra seçimden üç gün önce, yani 7 Ağustos’ta yapılacak…

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANLIĞI seçimlerine artık sayılı günler var. 10 ya da 26 Ağustos sonrasında üç adaydan biri köşke çıkacak. Seçilme şansı yüksek görünen Recep Tayyip Erdoğan, başbakanlığının son günlerinde mitingler yapıyor, açılışlara katılıyor, hızlı tren seferi başlatıyor. Bir yandan da çeşitli kesimlerle yaptığı toplantılarla seçime son derece aktif hazırlanan Erdoğan, bu kez tüm illerin sanayi ve ticaret odaları başkanlarıyla buluşmak istiyor.

SÜRPRİZ MEKTUP

Bu buluşma, TOBB’un bu yıl 7’ncisini yapacağı Türkiye Sanayi ve Ticaret Şûrası’nda gerçekleşecek. TOBB’un her yıl yaptığı iki şûra var. Biri Bölgesel Şûra. Mart ayında gerçekleşen Şûra’ya Devlet Bakanı Ali Babacan katılmıştı. Sanayi ve ticaret odaları üyelerinin sorunlarının tartışıldığı Sanayi ve Ticaret Şurası’nın tarihi ise belli değildi.
Geçen hafta tüm oda ve borsa başkanlarına TOBB’dan sürpriz bir mektup geldi ve Şûra’nın bayramdan hemen sonra, seçimden ise hemen önceye denk gelen 7 Ağustos tarihinde yapılacağı bildirildi. 365 oda ve borsa başkanı, sanayi, ticaret ve borsa konseyleri başkanlarından oluşan yaklaşık 500 kişiye “toplantıya hazırlık yapın” çağrısı gitti.

Haberin Devamı

Kulislerde dolaşan bilgilere göre bu acil şûranın yapılması talebi Başbakanlık’tan geldi. Tarih de buna göre belirlendi. Başbakan Erdoğan’ın toplantıda sanayi ve ticaretin sorunlarını dinleyip, ekonomiye ilişkin de mesajlar vereceği belirtiliyor. Bu arada Başbakan Erdoğan’ın G20 öncesi TOBB tarafından oluşturulan B20 platformu konusunda da bilgi alacağı belirtiliyor.

İHRACATTAKİ TAHRİBAT

Şimdi 81 ilin 365 sanayi, ticaret ve borsa başkanı, Başbakan’a anlatacakları sorunlarını ve çözüm önerilerini hazırlamaya başladı. Toplantının önemli gündem maddelerinden biri Suriye ve Irak’ta yaşanan olayların Türkiye ihracatında yarattığı tahribat olacak. Bölgede büyük sıkıntılar yaşayan iş insanlarının bu sorunları Başbakan Erdoğan’a detaylı biçimde anlatacağı söyleniyor.
Bu arada TOBB’un bölgesel ve sanayi ve ekonomi şûralarına ya Başbakan ya da Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı katılıyordu. Bu durumda acil şûra Erdoğan’ın Başbakan olarak katılacağı son toplantı niteliğini taşıyacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!