Başkent'te bayram zamanı

Güncelleme Tarihi:

Başkentte bayram zamanı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2014 01:02

Ramazan Bayramı, birçok sektöre canlılık getirirken vatandaşlar hazırlıklarını arefe gününde de sürdürdü. Ankaralılar, Ulus Hali ve Çıkrıkçılar Yokuşu’nda yoğunlaşırken alışveriş merkezleri doldu taştı.

Haberin Devamı

Ramazan Bayramı öncesinde yoğunlaşan alışveriş esnafın yüzünü güldürdü. Bayram, ayakkabıdan kıyafete, lokumdan kolonyaya kadar birçok sektöre hareket getirdi. Esnaf, hareketlilikten memnun olduğunu dile getirirken, Başkentliler de bayram hazırlıklarını arefe gününe kadar sürdürdü. Dar gelirli vatandaşlar alışveriş için genellikle pazarları tercih ederken, bayram hazırlığına daha yüksek bütçe ayıranlar alışveriş merkezlerini kullandı. Bayram süresince misafirlere sunulacak şeker ve çikolataların yoğun olarak satıldığı Ulus Hali’nde insan yoğunluğu yaşanırken, tarihi Çıkrıkçılar Yokuşu’nda kıyafet ve ayakkabı alışverişi yapıldı.

AĞIR KAHVALTIDAN KAÇININ

Ramazan orucunun ardından bayram sabahı ağır kahvaltıdan kaçınılması gerektiğini belirten Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Seçil Özkan, ağır tatlılar yerine meyve ikram edilmesini önerdi.
Bayram sabahı normal yaşama dönüleceği için kahvaltıda kızartma, kavurma ve hamur işi gıdalar yerine peynir, zeytin, yumurta, domates, biber, maydanoz gibi besinler, içecek olarak da süt, taze sıkılmış meyve suyu ve bitki çayı tercih edilmesini öneren Özkan, “Ağır bir kahvaltı olmamalı. Aksi halde midede rahatsızlık hissedebiliriz. Ayrıca her zaman olduğu gibi tam buğday ekmeği ve kepekli ekmek de öneriyoruz” dedi. Özkan, vücudun sıvı ihtiyacının karşılanması için günde 12-14 bardak su içilmesinin büyük önem taşıdığını anlattı.

Haberin Devamı

ACİL SERVİSTE 24 SAAT NÖBET

Sağlık Bakanlığı, bayram süresince, kamu ve özel tüm yataklı sağlık tesisleri bünyesindeki acil servislerin, artması muhtemel iş hacmini karşılayabilecek şekilde düzenlenmesini, beklenmedik hallerde ihtiyaca uygun tedbirlerin alınmasını istedi. Nöbetler 24 saat kesintisiz hizmet sürekliliği esasına göre hiçbir olumsuzluk ve aksaklığa meydan vermeden ihtiyacı karşılayacak şekilde planlanacak. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, bayram süresince sağlık hizmetlerinin aksamadan yürümesi için alınması gereken önlemleri içeren genelge yayımladı. Gümüş, bayram tatili süresince acil servislere başvuran, ambulanslarla veya diğer imkanlarla getirilen tüm vakalara gerekli tıbbi ve cerrahi müdahalenin zamanında yapılabilmesi, kaliteli ve özenli tıbbi bakım ve tedavi hizmetlerinin sunulabilmesi için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!