Sıhhiye-Kızılay-Bakanlıklar organize dilenci hattı

Güncelleme Tarihi:

Sıhhiye-Kızılay-Bakanlıklar organize dilenci hattı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2014 01:02

Ramazan ayı boyunca sayıları artan ve daha çok cami önlerini mesken tutan dilenciler, dün kentin kalabalık noktalarına tezgah açtı. Sıhhiye-Kızılay-Bakanlıklar hattında sayıları hızla artan dilenciler, daha çok küçük çocukları öne sürerek vatandaşların duygularını istismar etmeye çalışırken, Beşkentliler, “Oyun oynaması gereken minikler para için dilendiriliyor. Zabıtalar da bu manzarayı izliyor” diye tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Ankara Hürriyet, ardı ardına gelen şikayetler üzerine kent merkezinde sayıları hızla artan dilencileri fotoğrafladı. Sıhhiye-Kızılay-Bakanlıklar hattında yoğunlaşan dilencilerin, köprü altlarını, trafik ışıklarını ve insanların kalabalık olduğu noktaları mesken tuttuğu görüldü. Sıhhiye-Kızılay-Bakanlıklar güzergahında 42 ayrı dilenciye rastlayan Başkentliler, dilencilerin özellikle çocukları ön plana sürdüğüne dikkat çekerek, “Oyun çağında olan minikler aile baskısıyla dilenerek para kazanmaya çalışıyor. İnsanlar para verdikleri zaman vicdanlarını rahatlatıyor ama aslında organize bir sektörün çarkının dönmesine neden oluyorlar” dedi. Yetkililerin ilgisizliğinden de şikayet eden Ankaralılar, “Bu konuda hassasiyet bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

GÜNLÜK 500-600 LİRA

Otobüs durakları, yaya alt ve üst geçitlerinin çok sık bulunduğu Sıhhiye-Kızılay-Bakanlıklar hattındaki dilenci aileler genellikle bir çocuğun eline darbuka, flüt ya da mendil vererek cadde üzerinde bekletiyor. Yoldan geçen vatandaşların bir kısmı para verdikten sonra ailenin büyük ablası ya da abisi gelip, parayı alıyor. Anne ve babaya teslim edilen para iyice biriktikten sonra çevrede bulunan büfe, market ve kafelerde tümleniyor. Dilencilerin yoğun bulunduğu Kızılay’da bir büfe sahibi gün içinde yaşanan sirkülasyona dikkat çekerek, “Bir aile günde 500 ile 600 lira pozuk para bütünletiyor” diyor.

Sıhhiye-Kızılay-Bakanlıklar organize dilenci hattı

MESELE EKMEK PARASI DEĞİL

Ramazan ayının gelmesiyle sayıları gözle görülür bir şekilde artan dilencilerin halkın duygularını sömürdüğünü dile getiren Atatürk Bulvarı esnafı şöyle konuştu:
“Burada mesele bir ekmek parası değil. Bir sektör haline dönüştürülmüş organize bir durum var. Bayram olması nedeniyle zabıta ekipleri de müdahalede bulunmuyor. Zaten var olan dilencilerin üzerine Suriyeli dilenciler ve vatandaşın önünü keserek kitap ayracı satıyormuş gibi para toplayan kişilerde eklenince tam bir dilenci enflasyonu oluştu. Yetkililerin duyarsızlığı da bu kişilerin rahatça para toplamalarında etkili oluyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!