Kaldırım kapanı

Eskişehir Yolu’nda yaya olmak gerçekten zor.

Haberin Devamı

Kaldırım kapanı

Direksiyon başındayken kullandığım bu yoldan, geçtiğimiz günlerde yaya gitmek durumunda kaldım.
MTA Kampüsü’nü geçtikten sonra Söğütözü ve Muhsin Yazıcıoğlu caddelerinin birleştiği noktadaki köprüye geldim. Köprü üzerindeki yaya yolunun yeterli olduğunu düşünürken birden bitişteki beton bariyerlerin birbirine yaklaştığını fark ettim. Yolun sonuna geldiğimde bunun yayalar için kurulmuş bir ‘kapan’ olduğunu gördüm. Bariyerler oraya yerleştirilirken yayaların geçebilmesi için iki beton blok arasında yaklaşık bir karış boşluk bırakılmış. Erkekler bu engeli atlayarak aşabilir fakat bir kadının o kapandan geçmesi mümkün değil. Kent Estetiği ekipleri, buradaki sorunu en kısa sürede çözmeli.
E.S.

Haberin Devamı

Sansarlar musallat oldu

Batıkent Uğur Mumcu Mahallesi 1648. Sokak’taki birçok evin çatısına, yaklaşık 4-5 aydır sansar olduğunu düşündüğümüz yabani hayvanlar musallat oldu. Bu hayvanlar etobur oldukları için, baca içlerine farelerin leşlerini taşıyor. Çatılarımız hayvan leşleriyle doldu. Havaların ısınmasıyla leş kokusu dayanılmaz, sağlımızı da tehdit etme boyutuna geldi. Korkudan pencere dahi açamıyoruz. İşin daha da garibi özellikle geceleri çok gürültü yaptıklarından uyku da uyuyamaz hale geldik. Konuyla ilgili bize yol göstermesi amacıyla Orman Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi, Yenimahalle Belediyesi, Hayvanları Koruma Derneği ve çevremizdeki özel veterinerlikler dahil her yere başvurduk. Ancak hiç bir merci bu konunun kendileriyle alakalı olmadığını söyleyerek, bizi bu sıkıntımızla baş başa bıraktı. Çok güç durumda olduğumuzdan sesimizi duyurmanız ve derdimize çare olacağınızı düşündüğümüz için bu sıkıntımız hakkında sizi bilgilendirmek istedik. Acilen yardımınızı bekliyoruz.
Hami ÖZAKTAŞ

Twitter’dan

Kaldırım kapanı

Haberin Devamı

@orhanozk Fatih Bey, burası Öveçler 2. Cadde, Malazgirt Bulvarı’nın bittiği yer. Biz, buradaki kazalar ve gürültüden bıktık.

Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu

Gölbaşı Hacılar-Tuluntaş mahallelerinin arasında arsamız var. Yoğunluk 0.15, yükseklik ise 6.5 metre. Nedenini sorduğunuzda Özel Çevre Koruma (ÖÇV) bölgesi diyorlar. Ancak Mogan Gölü’nün çevresinde doğayla uyumsuz çok katlı yapılaşmalar var. Yapılmaya da devam ediyor. Gölden yaklaşık 5 kilometre ötede bulunan, gölü uzaktan gören arsa ise ‘ÖÇV bölgesi...’
İyi de, gölün kenarında dikkate alınmayan çevre koruma, gölden 5 kilometre uzaklıkta nasıl hayat buluyor? Göle 50 metre mesafede yükseklik 18 metre, emsal 1.5-2.0, eğer 5 kilometre uzaklaşırsanız emsal 0,15, yükseklik 6.5 metre.
Ancak ülkemizde olacak türden bir yapılaşma örneği. Demik ki, Gölbaşı’nda doğal yaşam suyun ya da gölün kıyısında değil, gölden 5 kilometre uzaklaşınca başlıyor.
Orçun SAZLIK

Haberin Devamı

KISA... KISA...

* Emek 8. Cadde 8 no’lu binada inşaat çalışması var. Ancak adamlar, inşaat için yaya kaldırımlarını kapattılar, demir ve tahtaları yığdılar. Bir de buranın önüne araç park ediliyor hiçbir şekilde yürüyecek yer kalmıyor. İnşaat firmasının, yaya kaldırımını 3 aydır işgal edip -daha ne zamana kadar işgal edeceği belli değil- bu şekilde insanların özgürlüğünü ve hayatını tehlikeye atarak rant elde etmesini anlayamıyorum.
Hüseyin ERDOĞAN

* Çankaya’nın Turgut Reis Caddesi’nde araçlarını kaldırımlara park eden sürücüler, yaya yolunu işgal ediyor. Zaman zaman kaldırımda yürürken yolumuzu eşkıya gibi kesen bu araçlar yüzünden ana yola inmek durumunda kalıyoruz.
Alper K.

Haberin Devamı

* Konutkent’te oturmaktayım. 163 no’lu özel halk otobüslerinin neredeyse tamamı, duraklara yaklaşırken ve duraktan ayrılırken yasak olmasına rağmen yüksek sesli havalı kornalar kullanıyor. 153 Mavi Masa’yı aradık, sonuç alamadık. Köşenizde konuya değinirseniz belki yetkililer gereken hassasiyeti gösterir.
Ö.Ö.

Yazarın Tüm Yazıları