Pedofillerden ahlaksız çıkış

Güncelleme Tarihi:

Pedofillerden ahlaksız çıkış
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2014 13:19

Hollanda’da çocuklar ve yetişkinler arasındaki cinsel ilişkilerin hem sosyal hem de hukuksal olarak kabul görmesi gerektiğini savunan Vereniging MARTIJN isimli pedofil derneği Hollanda Yüksek Mahkemesi’nin haklarında verdiği kapatma kararını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne götüreceklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Dernek avukatı Gerard Spong, yüksek mahkemenin kapatma kararının “ifade özgürlüğünün ihlali” olduğunu söyledi ve “Avrupalı yargıçların derneğin yeniden açılması yönünde karar alacağını umduğunu” belirtti.

Nisan ayında derneğin kapatılması yönünde karar alan yüksek mahkeme yargıcı kararını açıklarken “ Normalde demokratik bir toplumda bir derneğin kapatılmasına karar vermeden önce çok dikkatli olmak gerekir. Ancak Vereniging MARTIJN’in çocuklarla cinsel ilişki kurmak isteyen kişileri durduran mekanizmaları ortadan kaldırma yönündeki faaliyetleri oldukça ciddi ve bu nedenle bu dernek kapatılmalı ve tüm faaliyetleri de durdurulmalıdır” demişti.

1982 yılından beri Hollanda’da faaliyet gösteren Vereniging MARTIJN derneği üyeleri geçmişte Komşuluk Sevgisi, Özgürlük ve Çeşitlilik adlı bir de siyasi parti kurdu. Parti hem 2006 hem de 2010’da seçimlere katılabilmek için yeterli sayıda imza toplayamayınca kapatıldı.

Vereniging MARTIJN’in en ünlü üyesi ve lideri Ad van den Berg, 2011 yılında çocuk pornosu bulundurmak suçlaması ile hapse girmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!