Selamsız Bandosu 2

Güncelleme Tarihi:

Selamsız Bandosu 2
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2014 01:19

PİRİ Reis ‘Yüksek Hızlı Tren’in ilk seferini önceki gün, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan ve Eski Bakan ve Başbakan Danışmanı Binali Yıldırım ile yaptı.

Haberin Devamı

Ankara’dan yola çıkan tren Eskişehir ve Bilecik’te mola verdi. Erdoğan, trenin mola verdiği 2 şehirde konuşma yaptığı için Sakarya’da da konuşabileceğini düşünerek birçok vatandaş trenin geçeceği Arifiye Garı’na akın etti. Polislerin de önlem aldığı tren istasyonunda trenin durabileceği ihtimaline karşı ses düzeni hazırlanırken, istasyonun bir bölümüne halı serildi. Uzun süren bekleyiş saat 17.30 sıralarında ‘Yüksek Hızlı Tren’in belirmesiyle heyecana dönüştü. Başta, adı ‘Gavatçı Vali’ye çıkan Vali Hüseyin Avni Coş olmak üzere 200’e yakın vatandaş, ellerinde bayraklarla beklerken, trenin makinist bölümünde bulunan Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan ve Eski Bakan Binalı Yıldırım, Arifiye’ye el sallayarak yoluna devam etti. Erdoğan’ı göremeyen yaklaşık 200 kişi trenin geçmesinin ardından dağıldı.

Gerçek oldu

Haberin Devamı

ARİFİYE’de Başbakan Erdoğan’ı bekleyenlerin yaşadığı hayal kırıklığı, Şener Şen’in başrolünü oynadığı ‘Selamsız Bandosu’ filmini akıllara getirdi. 1987’de Nesli Çölgeçen’in yönettiği film, Selamsız isimli şehre uzak bir kasabada geçer. Şener Şen’in canlandırdığı belediye başkanı, cumhurbaşkanının kasabadan geçeceğini öğrenmesi üzerine bir bando kurmaya karar verir. Büyük emekler ve birbirini izleyen komik olayların ardından kasaba esnafından bir bando kurulur ancak karşılama anı geldiğinde cumhurbaşkanı sadece elini trenin camından dışarı sallayarak kasabadan geçip gider.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!