İstanbul trafiği tatile çıktı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul trafiği tatile çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2014 01:19

Bayram nedeniyle megakent boşaldı, İBB trafik uygulamasında her yer ‘yeşile’ döndü. Ancak İstanbul’un trafik çilesi, sınır dışına taşındı. Yolcular, İstanbul-İzmit arasını yaklaşık 5 saatte alırken, Çanakkale’de feribot iskelesinde kilometrelerce kuyruk oluşturdu.

Haberin Devamı

BAYRAM tatillerini İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin önceki gün öğlenden sonra başlayan tatil yolculuğu dün trafiği kilitleme noktasına getirdi. Sabah saatlerinden itibaren büyük artış gözlenen TEM ile D-100’deki trafik sıkışıklığı öğle saatlerinde doruğa ulaştı. TEM’in İzmit Gültepe’deki viyadük ve tünel geçişlerinde trafik adım ilerlerken, birçok sürücü araçlarını park edip beklemeye başladı.

VAZGEÇİP DÖNDÜLER
TEM’deki sıkışıklık nedeniyle birçok araç sürücüsü İzmit Körfez turnikelerinden D-100’e akın etti. Körfez ilçesinin Tütünçiftlik geçişinden itibaren İzmit yönüne doğru trafik tamamen kilitlendi. Bu trafiğe giren de bir daha çıkamadı. Eski araçlar yoğun trafikte hararet nedeniyle arıza yapınca trafik içinden çıkılmaz hale geldi. Birçok kişinin de İstanbul’a geri dönmeye çalıştığı görüldü. Yalova-Bursa yönüne gitmek isteyen ve İzmit Körfezi’ni dolaşmak istemeyen araç sürücülerinin tercih ettiği Gebze Eskihisar’daki Feribot iskelesindeki kuyruklar da öğle saatlerinde 5 kilometreyi buldu. Hatta kuyruk daha da uzayıp D-100’e dayandı.

DOLDUR-BOŞALT DA İŞE YARAMADI
Yalova Topçular’a 17 feribotla bekleme yapmaksızın sefer yapan İDO, kuyrukların uzaması, hemen yanındaki diğer şirketin de doldur-boşalt sistemiyle araç taşımasına rağmen aşırı yoğunluk nedeniyle İstanbul’dan 4 feribotu daha bu hatta sevketti. Tatilini hafta sonuyla birleştirip gece yarısından sonra İstanbul ve Trakya’nın birçok kentinden yola çıkanlar, Çanakkale’deki feribot iskelelerinde de kilometrelerce uzunlukta kuyruk oluşturdu. Boğazdaki yoğunluk, Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş.’ye ait feribotların saatsiz olarak, dolmuş usulü çalışmasıyla giderilmek isteniyor. Lapseki, Eceabat ve Kilitbayır hatlarında çalışan toplam 10 feribot, her saat yaklaşık 1000 aracı Avrupa yakasından Anadolu’ya taşıyor. TEM otoyolunun Bolu ve Düzce kesimlerinin Ankara istikametinde de büyük bir yoğunluk yaşandı.

Havamız güzel

Haberin Devamı

BAYRAMIN 1’inci günü Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda, 2’nci günü Artvin ve Ardahan, 3’üncü günü Kars, Ardahan ve Erzurum’un kuzeyinde kısa süreli sağanak bekleniyor. İç ve doğu bölgelerinde mevsim normallerinin üzerinde, kıyı kesimlerinde ise mevsim normalleri civarında seyredecek hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. m AA

BAYRAM KAZALARI TAM GAZ

Haberin Devamı

İstanbul’dan geldi Sivas’ta akraba ezdi

HER bayram olduğu gibi bu Ramazan bayramı öncesinde de uyarılar ve önlemler etkili olmadı. Yollardan trafik kazası haberleri geldi. Dünkü kazalar şöyle:
SİVAS: İmranlı ilçesinde, Sezgin Kılıç’ın (30) kullandığı otomobilin çarptığı Gülizar Kılıç (72) öldü. İstanbul’dan bayram için köyüne gelen sürücünün, ölen kadının akrabası olduğu belirtildi.
MUĞLA: Bodrum’dan Ağrı’ya giden Ayhan Demirtaş (38) yönetimindeki yolcu otobüsü Sarımsaklı mevkisinde yoldan çıktı ve bir evin bahçe duvarına çarpıp devrildi. 6’sı ağır, 54 kişi yaralandı.
ANKARA: Ali Gün’ün kullandığı kamyonet ile aynı yönde seyreden Mustafa Ece yönetimindeki otomobil, Çevre Yolu Susuz mevkisinde çarpıştı. İki araçtan toplam 10 kişi yaralandı.

ŞİMDİLİK 10 ÖLÜ 146 YARALI
ADANA: Mersin yönüne giden İlke Demirci yönetimindeki cip, gişeler yakınında arızalandı. Yolun ortasında duran cipe, Cumali Kandı yönetimindeki TIR arkadan çarptı. Cipte sürücünün annesi Mine Demirci öldü. 3 kişi yaralandı.
ADIYAMAN: Samsat karayolunda Mehmet Sönmez (72) yönetimindeki otomobil, karşı yönden gelen kamyonetle çarpıştı. Sönmez öldü, 2 kişi yaralandı.
SAKARYA: Sapanca ilçesi TEM otoyolunda İstanbul’dan Tokat’a giden Cengiz Akbaş yönetimindeki minibüs, park halindeki TIR’a çarptı. 20 kişi yaralandı.
SAMSUN: Çarşamba ilçesinde İsmail Ustaoğlu’nun (33) kullandığı minibüs, bir minibüse çarptı. Bu araç da önündeki Kutlay Akgün (34) yönetimindeki otomobile çarptı. Kazada, üç araçtaki 24 kişi yaralandı.
KONYA: Özlem Kocabıyık (39) idaresindeki otomobil, Karapınar karayolu 18’inci kilometrede devrildi. Kocabıyık ile eşi Fayık (41), çocukları İrem (10), Muhammed Ramazan (5) ve Samet Berk Kocabıyık (3) yaralandı.
MUĞLA: Ortaca ilçesinde, otomobilin arkadan çarptığı bisikletli Fazlı Özmen (76) hayatını kaybetti.
TOKAT: İstanbul’dan Tokat’a bayram tatili için giden Selahattin Aslan yönetimindeki minibüs TOKİ köprüsünü geçtikten sonra devrildi. Kazada 2 kişi öldü, 11 kişi yaralandı.
RİZE: Güneysu Kıbledağı Köyü’nde Süleyman Demirkan’ın kullandığı kamyonet, kontrolden çıkarak yaklaşık 300 metrelik uçuruma yuvarlandı. Aynı aileden 3 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.
BOLU: Gerede’de Erol Kavukçu’nun (69) yönetimindeki otomobil yolcu otobüsüne çarptı. Kavukçu öldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!