14 yanıtsız soru

Güncelleme Tarihi:

14 yanıtsız soru
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2014 01:19

CASUSLUK yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan dönemin İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün, Emniyet ifadesinde suçlamaları kabul etmeyerek hukuka aykırı hiçbir şey yapılmadığını savundu.

Haberin Devamı

Kendisine iftira atıldığını öne sürerek yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirten Atayün’e, sorgusunda 19 soru yöneltildi. Sorulardan sadece 5’ini yanıtlaması 10 saat ve 108 sayfa tutan Atayün, Başbakan Tayyip Erdoğan ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın dinlenmesine ilişkin soruların da arasında yer aldığı 14 soruya ise gözaltı süresinin dolduğu gerekçesiyle yanıt vermedi. Sorgusu 24 Temmuz günü saat 12.10’da başlayan Atayün’ün, astım hastalığı ve oruçlu olması nedeniyle zaman zaman ara verilen ifadesi 25 Temmuz 2014’de saat 20.35’de sona erdi. Aralarla birlikte Atayün’ün Emniyet sorgusu yaklaşık 33 saat sürdü. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilen Atayün, saat 00.30’da göğsündeki ağrı nedeniyle fenalaştı. Sivil polis aracıyla Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen Atayün, muayenesinden sonra yeniden adliyeye getirildi. Hastaneden döndüğünde gözaltı süresi dolan Atayün savcılık ifadesi alınmadan mahkemeye sevk edildi.
Emniyetteki sorgusunda, “Hakkımda yürütülen soruşturma ile ilgili dosya içerisinde olmadığı halde aleyhime suç isnadı oluşturmak için koyulan belgelerle sanki suç işleniyor gibi bir algı oluşturulmaya çalışılmış. Bunun kasıtlı yapıldığını düşünüyorum. Selam-Tevhid Kudüs terör örgüt dosyası içeriği ile ilgili olmayan fakat üzerlerinde başka soruşturma dosyası numarası yazılı olan bu soruşturma dosyası içerisinde usulsüz şekilde işlem yapılması için konulan evraklar var” diyen Atayün’ün, gözaltı süresi dolduğu gerekçesiyle yanıtlamadığı sorulardan bazıları şöyle:
İŞTE O SORULAR
Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın hangi yetki ile görüşmesini dinlediniz ve kayıt altına aldınız?
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in hangi yetki ile görüşmelerini dinlediniz ve kayıt altına aldınız?
MİT Başkanı Hakan Fidan’a ‘Emin’ kod ismini vermenizdeki amaç nedir?
Ulusal güvenlikle ilgili görüşmeleri başka yerlere servis ettiniz mi?
Bir görüşme ile kişinin ‘Selam’ örgütü mensubu olduğuna nasıl karar verdiniz?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!