57 mezundan 40’ı yanlış kod yüzünden açıkta kaldı

Güncelleme Tarihi:

57 mezundan 40’ı yanlış kod yüzünden açıkta kaldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2014 01:14

DENİZLİ Tavas'ta Bekir Güngör Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'ni bitiren 57 öğrenci YGS ve ardından LYS'ye girdi.

Haberin Devamı

Sınavdan sonra üniversiteye yerleşmek için internet üzerinden tercihlerini yapan öğrencilerden bir bölümü formlara istedikleri bölümlerin kodlarını, mesleki teknik okul kontenjanı yerine normal lise mezunları gibi yazdı. Yerleştirme sonuçları açıklanınca büyük hayal kırıklığı yaşandı. Oul kodunu doğru yazan 17 öğrenci yerleştirildi, 40’ı açıkta kaldı.

Gerçek ortaya çıkıyor

Şoktaki öğrenciler velileriyle okula gitti, tercih sırasında yanlış kodlama yapıldığı anlaşıldı. Müdür Osman Selbik hatanın kendilerinden değil, öğrencilerden kaynaklandığını, tercihleri internet ortamında yaptıklarını söyledi. Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz da, "Okul yönetiminin bir kusuru yok. Öğrenciler formları doldururken okul kodunu yanlış yazmış" dedi, yapılacak bir şey olup olmadığının araştırıldığını belirtti. ? Hüseyin BAYBARS

Haberin Devamı

Sistem nasıl işliyor

Üniversitelerin bazı bölümleri için mesleki teknik okul mezunlarına kontenjan ayrılıyor. Öğrencilerin, puanları daha düşük olan bu kontenjandan yararlanıp o bölüme girebilmesi için, tercih yaparken kılavuzda yazılı kodu girmesi gerekiyor. Aksi halde değerlendirme ve sıralama, meslek lisesi mezunu olmayan diğer öğrencilerle aynı şekilde yapılıyor. O zaman da tercih ettiği bu bölüme girebilmesi için daha yüksek puan gerekiyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!