Atatürk Havalimanı'nda oy verme işlemi başladı

Güncelleme Tarihi:

Atatürk Havalimanında oy verme işlemi başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2014 15:13

Cumhurbaşkanı seçimi için gümrük kapılarında 10 Ağustos'a kadar sürecek oy verme işlemleri çerçevesinde Atatürk Havalimanı'nda vatandaşlar oy kullanmaya başladı.

Haberin Devamı

Yurt dışında yaşayıp söz konusu tarihlerde Türkiye'de bulunan ya da randevu aldığı veya kendisi için belirlenen günde yaşadığı ülkede oyunu kullanmayan seçmenler için dış hatlar terminaline Yüksek Seçim Kurulu yetkilileri nezaretinde 6 sandık konuldu.

Sandık başında Türkiye Cumhuriyeti (TC) kimlik numarasını gösteren nüfus hüviyet cüzdanı veya pasaportunu görevli memurlara ibraz eden seçmenler, sabah saatlerinden itibaren cumhurbaşkanını seçmek için oyunu kullandı.

Havalimanındaki 1. seçim sandığında oy kullanan Almanya'da yaşayan Rizeli Azmi Koyuncu, halkın istediği cumhurbaşkanını seçmesinin önemine değindi.

Koyuncu, seçilecek cumhurbaşkanından çok şeyler beklediklerini ifade ederek, "Bu memleketin Avrupa Birliği standartlarına uyması lazım. Bunlar yapılıyor da. Bugün memleketime izne geldiğim zaman Türkiye'nin eskisi gibi olmadığını görüyorum" dedi.

Singapur'dan Türkiye'ye geldiğini ifade eden Ahmet Atay da seçimin Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyerek, "Toplumu kucaklayan, birleştiren, ülkemizi yurt dışında seviyeli bir şekilde temsil edecek bir cumhurbaşkanı isterim" diye konuştu.

DUBAİ'DEN GELDİ, OYUNU KULLANDI

Hümeyra Başlar da Türkiye'de cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine alışkın olmadıklarını dile getirdi. Başlar, halkın cumhurbaşkanını seçmesinin çok güzel olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Ben Mısır'da yaşadım, Ürdün'de yaşadım. Şu an Dubai'de yaşıyorum. 15 senedir yurt dışındayız. İlk zamanlara göre Türkiye'ye bakış açısı çok değişti. Bu bir gerçek. Ama son zamanlardaki karışıklık Türkiye'deki insanlar gibi bizi de çok üzüyor. İnşallah gelen kişi herkese aynı mesafeli ve adil olur. Umudumuz budur. İnşallah halkımız için en hayırlı olan neyse o olur."

10 AĞUSTOS'A KADAR OY VERİLEBİLECEK

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) seçim takvimine göre, gümrük kapılarında oy verme işlemi 10 Ağustos'a kadar sürecek.

Yurt dışında yaşayıp söz konusu Türkiye'de bulunan ya da randevu aldığı veya kendisi için belirlenen günde yaşadığı ülkede oyunu kullanmayan seçmenler, sadece gümrük kapılarında kurulan sandıklarda oyunu kullanabilecek. Seçmenlerin, gümrük kapısında oy kullanması için Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını gösteren nüfus hüviyet cüzdanı veya pasaportunu yanında bulundurması gerekecek. Nüfus cüzdanı veya pasaportunda kimlik numarası olmayanlar, üzerinde kimlik numarası bulunan ek bir kimlik belgesini göstermek zorunda olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!