Plaj modasında da var

Güncelleme Tarihi:

Plaj modasında da var
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2014 01:14

HAVLU ve bornozun başkenti olarak nitelendirilen Denizli’de yeni bir marka doğdu.

Haberin Devamı

Kent, yeni markası Shikka ile havlu ve bornozun yanında ‘plaj modasında da varım’ dedi. Denizlili girişimci çift İlker Başkaya ile Mukaddes Başkaya, plaj ve tatil giyiminde gördükleri boşluğu Shikka ile doldurma yoluna gitti. 2012’de kurulan ve bu yıl ise sahillere inen marka, önümüzdeki süreçte kendi tesisinde üretim yapmayı planlıyor. Ayrıca, Shikka’yı yurt dışına da taşımak firmanın hedefleri arasında yer alıyor.

Tekstil sektöründe tasarım, Ar-Ge, tedarik ve üretim alanlarında servis sağlayan, müşterilerine paket çözümler geliştiren Gardenya Tekstil’in kurucu ortakları İlker Başkaya ile Mukaddes Başkaya ile yeni markalarını kuruluş öyküsün ve hedeflerini konuştuk. Gardenya Tekstil’in 1998’de kurulduğunu ve o yıldan bu yana Avrupa ağırlıklı olmak üzere Kanada, Amerika ve Avustralya’daki mağaza gruplarıyla çalıştıklarını belirten İlker Başkaya, Shikka’nın ortaya çıkışını ise şöyle anlattı:

Haberin Devamı

“Tecrübemizi bir markaya dönüştürme fikri hep vardı. Ama kırılma noktası eşiminin Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği’nin düzenlediği ev ve plaj giyim yarışmasına tasarımcımızla birlikte katıldı. 3 yıl önce düzenlenen bu yarışmada 3’üncü olduk. Bu yarışma hazırlığında bunun bize gerçekten heyecan verdiğini düşündük ve de bu yolculuğa çıkmaya karar verdik.”

İçerde ve dışarda

Markayı hem iç piyasa, hem de yurt dışında konumlandırmayı hedeflediklerini ifade eden Başkaya, “Yurt dışı pazarlarda konumlanabilmek için farklı ülkelerde yapılan fuarlara katılıyoruz. En son Paris’te moda sektörünün yakından takip ettiği Whos Next À Porter Paris – International Fashion Show fuarına katıldık. Tepkiler çok olumluydu, bu da bize doğru yolda olduğumuzu kanıtladı diyebilirim. Bu ve bunun gibi fuarların bizim marka oluşumuzda çok faydalı olacağını düşünüyorum. Yurt içinde de daha çok Akdeniz ve Ege sahillerindeki butiklerde ürünlerimizi konumlandırıyoruz. Şu anda Mendos, Brandys, Clare & Gossip gibi mağazalarda yerimizi aldık. Ayrıca Çeşme’de Marrekech ve Fun Beach’de satışımız var” dedi.

Haberin Devamı

BOŞLUĞU GÖRDÜK

Ege Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı’ndan mezun olmasına rağmen kariyerine tekstil alanında yön veren Mukaddes Başkaya, Denizli’nin yıllardır ev tekstilini bildiğini ve bu alanda önemli markaların bulunduğuna dikkat çekerek, “Biz asla onlara rakip olmak istemedik. Yaptığımız araştırmaların sonucunda da plaj ve tatil giyiminde bir boşluk olduğunu gördük. Biz de kendimize bu alanı seçtik” diye konuştu.

YATIRIM YOLDA

2014 koleksiyonunda 90’a yakın parçanın yer aldığını dile getiren İlker Başkaya, tasarımları kendi bünyelerindeki designerların hazırladığını, ayrıca İtalyan tasarımcılardan da destek aldıklarını ifade etti. Üretimi de Denizli ve İzmir’de işbirliği içerisinde oldukları atölyelerde gerçekleştirdiklerini aktaran Başkaya, “Hedefimiz yakın zamanda üretimi kendi bünyemizde yapmak. Bunun için bir yatırım planlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

HAVVA’NIN TORUNLARI

“Havva’nın incir yaprağından bu yana giyinmek temel ihtiyaç olmaktan çıkıp, koca bir endüstriye dönüştü” diyen İlker Başkaya, “Modern kadının şıklığı plajlara da yansımalı düşüncesi ile yola çıkan Shikka, sembolünü Havva’nın ilk giysisi bereket ve doğurganlık simgesi incir yaprağından alıyor. İsmini ise Bereket Tanrıçası Marshikka’dan ilham aldı. Biz Shikka ile plajda da farklılaşan, stilini yansıtan Havva’nın torunu şık kadınları hikayemize davet ediyoruz” ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!