GİMAT’a ‘tatlı’ baskını

Güncelleme Tarihi:

GİMAT’a ‘tatlı’ baskını
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2014 01:42

Yenimahalle Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve gıda mühendisleri, Ramazan Bayramı nedeniyle şekerli gıda üretimi yapan işletmelere yönelik denetimlerini artırdı.

Haberin Devamı

Zabıta ekipleri, GİMAT’ta halk sağlığı açısından büyük önem arz eden iş yerlerinin genel temizlik, sağlık kurallarına uygunluk, üretim alanları kontrolü, personellerin kişisel bakım ve iş elbiselerinin uygunluğu ile satışı yapılan bayram şekerlerinin imal ve son kullanma tarihiyle ilgili denetimler yaptı. Denetimde insan sağlığını tehdit ettiği belirlenen 2 iş yerine bin TL para cezası kesildi.
Bayram şekeri, çikolata, lokum, pişmaniye, unlu mamul, tatlı gibi halk sağlığını yakından ilgilendiren gıda maddesi satan iş yerlerinin teşhir ve üretim yerlerine ani baskınlar yaptıklarını belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Belediye olarak gıda terörüne engel olmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sizlerde aşırı sıcağa maruz kalmış ve beyazlaşmış üründen kaçının. Satış yapılan yerin fiziki görünümüne ve temizliğine dikkat edin. Mamulün üretim ve son kullanma tarihini kontrol edin. Şüpheli olan katkı maddeleri içeren ürünleri almayın” sözleriyle vatandaşları uyardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!