Bayramdan sonra sıvı tüketimini artırın!

Güncelleme Tarihi:

Bayramdan sonra sıvı tüketimini artırın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2014 09:33

Ramazan ayı boyunca tüketilen su miktarına bayramdan sonda da devam edilmesi gerektiğine dikkat çeken Ortadoğu Hastanesi İç Hastalıkları Uz. Dr. Yusuf Solak, “Bayram süresince ve bayramdan sonra da sıvı alımı arttırılmalıdır. Günde yaklaşık 1,5 ile 2 litre su içilmelidir.” dedi.

Haberin Devamı

Dr. Yusuf Solak, Ramazan ayındaki beslenme alışkanlıklarının bayramla birlikte aniden değiştirilmemesi konusunda uyarılarda bulundu. Ramazan ayındaki beslenme alışkanlıklarının bayramda aniden değişmesinin sağlık sorunlarına neden olabileceğine değinen Solak, aşırı yemek ve fazla tatlı tüketiminin sağlık açısından bazı problemleri de beraberinde getireceğini hatırlattı. Solak, "Bayram sonrası aşırı yemek yemek bazı sağlık problemlerine neden olur. Bunların en önemlisi hazımsızlık ve mide problemleridir. Ayrıca, gelenek üzere bayramda tatlı tüketimi de artmaktadır. Bayramda birdenbire aşırı yemek yemek, şeker, çikolata, ağır hamur işleri ve diğer tatlıları aşırı tüketmek, sindirim sisteminde ve diğer organlarda çeşitli rahatsızlıklara yol açacaktır. Vatandaşların bu nedenle bayram ziyaretlerinde sunulan ikramlara dikkat etmeleri gerekmektedir." diye konuştu.

"SAHUR YEMEKLERİ RAMAZAN SONRASI GECE YEMEK ALIŞKANLIĞINA DÖNÜŞTÜRÜLMEMELİDİR"

Ramazan sonrasında da sıvı tüketimine devam edilmesi gerektiğine dikkat çeken Solak, “Bayram süresince ve bayramdan sonra da sıvı alımı arttırılmalı, günde yaklaşık 1,5 ile 2 litre su içilmelidir. Sıvı tüketimini artırmak amacıyla öğünlere ayran, komposto gibi sıvı gıdalar eklenmelidir.” ifadelerine yer verdi.

0-12 yaş grubu bebek ve çocukların, büyüme ve gelişime katkısı olmayan şekerli besinlerden uzak tutulmaları noktasında ailelere uyarılarında bulunan Solak, şunları kaydetti: "Özellikle yaşlılar ve tansiyon hastalarının gün boyu kahve ve çay tüketimlerine dikkat etmeleri gerekir. Günde 2 fincandan fazla kahve tüketmekten kaçınmaları gerekir. Sahur yemekleri Ramazan sonrası gece yemek alışkanlığına dönüştürülmemelidir."

BAKMADAN GEÇME!