Galatasaray'dan develete gece yarısı cevabı

Güncelleme Tarihi:

Galatasaraydan develete gece yarısı cevabı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2014 12:11

Bazı sponsorların sezon öncesinde büyük kulüplerden reklamlarını çekmesiyle başlayan tartışma gittikçe alevleniyor. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın "Rakiplerimizden devlet desteği çekilince formaya reklam bile alamadılar" iddiasına Galatasaray Başkanı Ünal Aysal geçtiğimiz gün, "Kulübümüz devletten 3 yıldır bir yardım almadı" cevabını vermişti. Bu açıklama üzerine ise dün Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Galatasaray Spor Kulübü'ne ve kulübe bağlı şirketlere sadece 2013-2014 sezonunda, 16 milyon 527 bin 806 lira 88 kuruş tutarında isim hakkı ödenmiştir" denilmişti. İşte bu açıklamayasarı kırmızılı kulüp gece yarısı 02:47'de yazılı bir açıklamayla cevap verdi.

Haberin Devamı

Sarı kırmızılı kulüp resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, Başkan Ünal Aysal'ın değerlendirmelerinin yanlış anlaşıldığını iddia edildi ve şu görüşlere yer verildi;

"Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın, devletle kulübümüz arasındaki ilişkiler konusundaki değerlendirmelerinin yanlış anlaşılmalara yol açtığı görülmüştür.

Başkanımız Ünal Aysal, bu değerlendirmesiyle, Galatasaray'a, diğer spor kulüplerine göre farklı imtiyazlar tanındığı yolunda, kamuoyunda, bir süredir kasıtlı olarak yaratılmaya çalışılan algı ve iddialara cevap vermiştir.

Ünal Aysal, devlet tarafından, Galatasaray Spor Kulübü'ne, öteki kulüplerimize tanınan ve Türkiye Cumhuriyeti yasalarının öngördüğü imkanların dışında hiç bir ayrıcalığın tanınmadığının altını çizmiştir.

Haberin Devamı

Nitekim, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın konuyla ilgili açıklamasında da, Galatasaray Spor Kulübü'yle devlet arasındaki ilişkilerin boyutunun diğer kulüplerimizden herhangi bir farklılık ve ayrıcalık taşımadığı apaçık görülmektedir. Bakanlığın açıklamasında, alt alta sıralanan ve Türk sporuna destek çerçevesinde, kanunlarla bütün kulüplere sağlanan imkanların, sadece Galatasaray'a sağlanıyormuş gibi sunuluyor olması, kulübümüzle ilgili yaratılmak istenen algı operasyonuna katkıda bulunmaktan başka bir amaca hizmet etmez.

Özetle; Başkanımız Ünal Aysal'ın da haklı olarak belirttiği gibi, Ali Sami Yen Spor Kompleksi TT Arena dahil, bugüne kadar devlet Galatasaray'a diğer kulüpler ile bir farklılık, istisna veya ayrıcalık yaratacak özel bir destek sağlamamıştır. Galatasaray'a hak etmediği hiç bir meblağ ödenmemiş, hiçbir ayrıcalık da tanınmamıştır. Ödenmiş olarak belirtilen rakamlar Galatasaray'ın kanun ve kurallar bazında haketmiş olduğu bedellerdir. Galatasaray'ın da zaten hiç bir zaman, hiçbir devlet kuruluşundan haketmediği bir ayrıcalık talebi olmamıştır. Galatasaray, kamuya ve Türk sporuna, bugüne kadar hiç bir spor kulübünün sağlamadığı katkıları sağlamıştır.

Yanlış anlaşılmalara ve algı operasyonlarına son vermek ve yeni yanlış anlamalara yol açmamak için bu açıklamanın yapılması zorunlu görülmüştür.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!