Çanakkale'de bayram yoğunluğu

Güncelleme Tarihi:

Çanakkalede bayram yoğunluğu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2014 11:40

ÇANAKKALE'de Ramazan Bayramı tatilini hafta sonuyla birleştirip gece yarısından sonra İstanbul ve Trakya'nın birçok kentinden yola çıkanlar, feribot iskelelerinde kilometrelerce uzunlukta kuyruk oluşturdu.

Haberin Devamı

Bayram tatilini Ege ve Akdeniz bölgelerinde geçirmek isteyen vatandaşların bayram tatili yolculuğu Çanakkale'de çileye dönüştü. Dün mesai saatinin sona ermesinden sonra son hazırlıklarını tamamlayıp hafta sonuyla birleştirdikleri 5 günlük bayram tatili yolculuğuna çıkan vatandaşlar, Çanakkale Boğazı'nı geçmekte zorlanıyor. Boğazın Avrupa'dan Asya'ya geçiş noktaları olan Lapseki, Eceabat ve Kilitbayır feribot iskelelerine tatilciler aynı anda akın edince sabah erken saatlerden itibaren uzun araç kuyrukları oluşmaya başladı. Saatler ilerledikçe araç kuyruklarının uzunluğu zaman zaman 5 kilometreyi buldu.

Boğazdaki yoğunluk, Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş.'ye ait feribotların saatsiz olarak, dolmuş usulü çalışmasıyla giderilmek isteniyor. Lapseki, Eceabat ve Kilitbayır hatlarında çalışan toplam 10 feribot, her saat yaklaşık 1000 aracı Avrupa yakasından Anadolu'ya taşıyor. Ancak uzun kuyruklar şimdilik önlenebilmiş değil.

Haberin Devamı

Çanakkalede bayram yoğunluğu

FERİBOT KUYRUĞU 20 KİLOMETREYE DAYANDI
Çanakkale Boğazı, son yılların en yoğun tatil arifesini yaşıyor. Avrupa yakasından Asya'ya geçmek isteyen tatilcilerin araç kuyruğu Eceabat İlçesi'nde 20, Gelibolu İlçesi'nde ise 5 kilometreye ulaştı. Boğaz hattında saatsiz olarak sefer yapan 10 feribot ise her saatte toplam 1000 aracı boğazın diğer yakasına taşısa da tatilcilerin yoğunluğu karşısında yetersiz kaldı.


İstanbul ve Trakya'nın değişik illerinden bayram tatilini geçirecekleri Ege ve Akdeniz sahillerine gitmek üzere gece yarısı yola çıkan ve Çanakkale güzergahını kullanan vatandaşlar, hiç tahmin etmedikleri bir yoğunlukla karşı karşıya kaldı. Boğazın Avrupa yakasından Asya yakasına 2 geçiş noktasından birisi olan Eceabat İlçesi'nde, feribot kuyruğu 5 kilometreye ulaşmıştı. Ancak tatilciler sabah saatlerinden sonra da akın akın gelmeye devam etti. Öğle saatlerinden sonra Eceabat feribot iskelesindeki araç kuyruğu 20 kilometreye dayandı. Eceabat-Gelibolu yolu üzerindeki Akbaş Şehitliği'ni de geçen kuyruğun ucu her geçen dakika daha da uzadı. Bu arada Avrupa'dan Asya'ya bir başka geçiş noktası olan Gelibolu İskelesi'nde de araç kuyruğu 5 kilometre oldu.

Haberin Devamı


İstanbul yönünden Çanakkale Boğazı'nı geçmek için Eceabat İlçesi'ne doğru ilerleyen tatilciler yolda karşılaştıkları feribot kuyruğu karşısında şok yaşadı. Bazıları bunun feribot kuyruğu olduğuna dahi inanmak istemedi. Kuyruğa gelenler ise boğazı geçebilmek için saatlerce beklemek zorunda kaldı. Buna bir de sıcak hava ile oruç eklenince iyice gerilen vatandaşlar arasında zaman zaman sıra tartışması yaşandı. Bazı tatilciler yanlardan sıranın önüne geçmeye çalıştı. Ancak diğer tatilcilerin yoğun tepkisiyle karşılaştı. Sözlü tartışmalarla hararetlenen ortamı yumuşatmak jandarmaya düştü. Yandan sıranın önüne geçen araçlar jandarma ekipleri tarafından geri sıranın başına döndürüldü. Bu arada sıcak havada kuyrukta bunalıp fenalaşan vatandaşlara jandarma suyun yanı sıra şeker ve kolonya ikramında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!