Başbakan'dan ödül alan polis serbest

Güncelleme Tarihi:

Başbakandan ödül alan polis serbest
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2014 10:16

22 Temmuz Operasyonu'nda gözaltına alınan 92 şüpheliden 66'sı savcılık işlemlerinin ardından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye gönderilirken, 26'sı serbest bırakıldı. Serbest bırakılanlar arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan başarı ödülü alan 4. Sınıf Emniyet Müdürü Murat Çetiner de bulunuyor.

Haberin Devamı

Çok sayıda polisin gözaltına alındığı operasyon kapsamında dün 92 şüpheli Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. ''Yasa dışı dinleme'' iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen, aralarında eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduğu 17 kişinin savcılık sorguları tamamlandı. Bu kişiler, savcılık işlemlerinin bitmesinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. “Casusluk'' iddialarıyla ilgili gözaltına alınan aralarında Yurt Atayün'ün de bulunduğu 75 şüpheli sorguları ise gece saatlerinde son buldu. Savcılık bu grup içerisinde bulunan 49 kişiyi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk etti. 17 şüpheli polisin ise serbest bırakılmasına karar verdi.

Başbakandan ödül alan polis serbest

Haberin Devamı

Başbakandan ödül almıştı

Operasyon kapsamında Gaffar Polis Okulu'nda görevli Emniyet Müdürü Murat Çetine’de gözaltına alınmıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde eylem yapan aileler arasında bulunan Murat Çetiner’in annesi Ayşe Çetiner “Oğlum bu emniyette yıllarca görev yaptı. Bilişim Şube’de görev yaptı, İstanbul’un birçok tarafına MOBESE kameraları döşedi. Bu çalışmalarıyla ilgili sayısız ödül ve teşekkür aldı. Oğlum bizzat Başbakan ve Muammer Güler’in elinden de ödül aldı. Şimdi ise gözaltında tutuluyor. Benim oğlumun bir suçu yok. Haram yemedi, kimseye haksızlık yapmadı “demişti. Emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edilen Murat Çetiner serbest bırakıldı.

BAKMADAN GEÇME!