8 polis tutuklandı, 24’ü serbest

Güncelleme Tarihi:

8 polis tutuklandı, 24’ü serbest
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2014 01:56

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 113 polisten 22’si önceki gün savcılığa sevk edildi. Polislerden 8’i tutuklandı. 8’i savcılıktan, 6’sı mahkemeden serbest kaldı. Sorgusu tamamlanan 91 polis dün adliyeye gönderildi. Savcılıktan 10 kişi bırakıldı. Tutuklanan Emniyet Müdürü Mesut Yılmaz ifadesinde, “Çalıştığım süre içerisinde Başbakan Erdoğan’a 2 kez suikast engelledik” dedi, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Olay olmadan engellemekle yükümlüyüz. Bunun için gerekli tüm tedbirleri alırız. Çalıştığım süre içerisinde Başbakan’a 2 kez suikast engelledik. Bunun yanında Ergenekon, Balyoz ve organize suç çeteleri ile mücadele ettik ve sonuçlar aldık. Bu nedenle sayısız takdirnameler aldım. 2008-2009-2010 yıllarında birçok kez denetleme geçirdik ve tüm denetlemelerden olur aldık. Ancak maksatlı şekilde teftiş kurulu müfettiş göndererek incelemeler yapmış ve usulsüz şekilde rapor tanzim etmiştir. Hiçbir sızma olmadığı halde Star gazetesinin manşete taşıması sebebiyle bizleri hedef haline getirmiştir. Dinleme yasa gereği yapılmaktadır. Sistematik şekilde yapılır. Aşamalı şekilde hakim denetiminden geçerek TİB’den onay gelmesi halinde dinlemeler başlatılır. Kısım ve bürodan gelen duyumlar bana geldiğinde gerekli tüm tedbirleri alarak işlemlerimizi yapmaktaydık.”

TİB BİLİYOR

Haberin Devamı

Komiser İsmail Torlar ise şunları söyledi: “Mesleğin gerekli kıldığı hiyerarşik yapı içerisinde önleyici dinleme yaptım. Yapılan dinleme, yasalara uygundur. Kaldı ki taleplerimiz mahkeme süzgecinden geçerek TİB’e ulaştırılmıştır. Herhangi bir usulsüzlük yoktur. Ben masa amiriydim. Talepte bulunup talep uygun görülürse dinlemeyi başka bir birim yapar. Bu birimin de bilgisayarlarına erişilemez. Özel güvenlikle korunur.”

4 SAVCIYA İFADE

22 Temmuz’da gözaltına alınan polislerden 22’si önceki gün saat 14.00 sıralarında Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Polislerin ifadelerini 4 savcı 15 saatte aldı. Savcılık saat 05.00’te polislerden 8’ini serbest bıraktı. 14 polis ise suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma, haberleşmenin gizliğini ihlal, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek suçlarından tutuklanmaları istemiyle İstanbul 1’inci Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi.

2 SUÇTAN TUTUKLANDILAR

Saat 05.00’te başlayan mahkeme sorgusu 11.00’de bitti. 1.5 saat sonra kararını açıklayan mahkeme, Mesut Yılmaz, Mehmet Dilaver, Selahattin Engin, Ramazan Orkun Altınışık, Erkan Palas, Fatih Kıncır, İsmail Torlar ve Şeref Bolat’ın resmi belgede sahtecilik ve kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması suçlarından tutuklanmalarına karar verdi. Hasan Emecan, Kadri Cemal Yiğit, Ali Kavlak, Turgay Yıldırım, Polat Kongur, İlhan Polat’ı serbest bırakan mahkeme, Ali Kavlak, Turgay Yıldırım, Polat Kongur ve İlhan Polat hakkında da yurtdışına çıkış yasağı koydu. Adliyeye sevk edilen 10 polis, dün gece yarısı savcılık tarafından serbest bırakıldı.m Ayşegül USTA - Özge EĞRİKAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!