Yerli otomobilde ibre hibrite döndü

Güncelleme Tarihi:

Yerli otomobilde ibre hibrite döndü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2014 01:41

Haberin Devamı

HÜKÜMET yerli otomobil markasında benzinli otomobilden vazgeçip, yönünü hibrit ve elektrikli otomobile çevirdi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, dünyada hibrit ve elektrikli otomobillere ciddi bir yönelme olduğunu belirterek, bundan 10 yıl sonra dolaşımda olan araçların önemli kısmının elektrikli olacağını dolayısıyla bu noktada Türkiye’nin bir fırsatı olduğuna dikkati çekti. Bu konuda gerekirse teknoloji transferi yapılacağını bildiren Işık, “Türkiye’nin 3-4 altın yılı var. Bu süreyi iyi değerlendirip pazarda yerli bir marka oluşturma derdindeyiz” dedi.

BENZİNLİ OTOMOBİLE FIKRALI YANIT

Işık, TÜBİTAK’ta düzenlenen iftarda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hibrit ve elektrikli otomobille ilgili sözlerinin “yerli otomobil markasından vazgeçildiği” şeklinde yorumlanıp yorumlanmayacağı üzerine Işık, hedeften vazgeçilmediğini, gelişen şartlara adapte olunduğu şeklinde yanıt verdi. Yerli otomobil ile ilgili çalışmalara 4-5 yıl önce başlandığını ve günlük bir hafıza oluştuğunu dile getiren Işık, “Nasrettin Hoca’ya yaşını sormuşlar ‘40’ demiş, 3-5 yıl sonra yine sormuşlar, ‘40’ demiş. Sonra ‘Hocam 5 yıl önce de 40 diyordun’ diye hatırlatınca Hoca da ‘Erkek adam sözünden dönmez’ demiş. Bundan 3-5 yıl önce hibrit bu kadar konuşulmuyordu” dedi.
Merkez Bankası’nın temkinli bir faiz indirimi politikası izlediğini ifade eden Işık, “Biz daha cesur bir faiz indirimi politikası bekliyoruz. Ama biz ne dersek diyelim kararı Merkez Bankası veriyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!