Giden çok gelen yok

Güncelleme Tarihi:

Giden çok gelen yok
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2014 01:56

RAMAZAN Bayramı’nı memleketlerinde geçirmek isteyenler, TEM otoyolu Bolu Gerede ve Yeniçağa gişelerinin önünde 10 kilometreyi bulan uzun kuyruklar oluşturdu.

Haberin Devamı

Trafik ekipleri, Karadeniz ile bağlantıyı sağlayan Gerede gişelerinin önündeki yoğunluğu azaltmak için araçları Yeniçağa gişelerine yönlendirdi. Burada da 15 kilometreyi bulan araç kuyrukları oluşurken zaman zaman meydana gelen trafik kazaları da ulaşımı etkiledi.

Şimdiden en az 8 can

Bayram başlamadan trafik kazaları dün gazetemiz yayıma hazırlanana kadar 8 can aldı. Meydana gelen kazalardan bazıları şöyle:

-Ankara’dan Çorum yönüne giden Ergün Göktaş’ın kullandığı otomobilin, Çankırı’nın Karaşıh köyü yakınlarında karşı yönden gelen İlhami Kansu’nun kullandığı otomobille çarpışması sonucu aynı aileden Ergün, Satılmış ve Murat Göktaş ile İlhami Kansu öldü. Seyit Durmuş, Candan Ramazan Şahin, Engin ve Filit Algüneş ise yaralandı.
-Çankırı’nın Çavuş köyü yakınlarında, Osman Kara’nın (50) kontrolündeki traktör devrildi. Kazada, Kara traktörün altında kalarak can verdi.
-Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde, önünde seyreden traktöre çarpan otomobilin sürücüsü öğretmen Cumali Akdağ (48) yaşamını yitirdi.
-Konya’nın Ereğli ilçesinde, Ahmet Kantaş (47) yönetimindeki otomobil, takla attı. Kantaş öldü, yanındaki Serdar Dağlı (34) yaralandı.
-Bingöl’den Elazığ’a geden Ömer Bektaş yönetimindeki hafif ticari araç, Çağlar köyü yakınlarında kontrolden çıkıp takla attı. Kazada Ayşe Bektaş (35) öldü, Ömer Bektaş ile 3 yakını da yaralandı.

Haberin Devamı


İDO’DAN EK SEFERLER

Bu arada İDO, bugünden itibaren 30 Temmuz Çarşamba gününe kadar uzanan 6 günlük süre içinde birçok hatta ek seferler koydu. Yapılan açıklamada, İDO, 6 günlük sürede yaklaşık 3 bin 550 sefer gerçekleştirerek 3 milyon 160 bin yolcu ve 250 bin araç taşımayı planlıyor.

'BU BAYRAM KUYRUK YOK'

Giden çok gelen yok

DEVLET Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, bayram nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda hava trafiğinde yoğunluk yaşanmasına rağmen alınan tedbirler sayesinde terminallerde kuyruk yaşanmadığını söyledi. Yolcu sayısının önümüzdeki üç gün içinde daha da yukarılara çıkacağını tahmin ettiklerini kaydeden Birdal, "Her şeye rağmen bu bayram kuyruk göremeyeceksiniz. Çünkü gerek pasaport gerek güvenlik gerekse de boarding tarafındaki arkadaşlarımız, tüm hizmet veren birimler, resmi ve özel kurum, kuruluşların hepsi koordinasyon içerisinde çalışarak bu hizmeti süratli bir şekilde sürdürüyorlar. Bayram yoğunluğu nedeniyle 4 Ağustos’a kadar gerekli tüm tedbirler alındı" dedi. / Faik KAPTAN/İSTANBUL,(DHA)

Bayram tatili boyunca oluşacak yoğunluğa karşı, 6 günlük tatil süresince hızlı feribot ve dış hat deniz otobüsü hatlarında 740 sefer yapılacak.

İDO Feribot ve deniz otobüsü hatlarında sefer sayılarını da artırırken, öngörülenin üzerinde oluşacak talepler de ek seferler ile karşılanacak. Ramazan Bayramı tarifesi kapsamında, 455 Hızlı Feribot, 286 Dış Hat Deniz Otobüsü, 330 İç Hat Deniz Otobüsü ve 2 bin 476 Araba Vapuru seferi ile toplam 3 bin 550’ye yakın sefer yapacak.

Haberin Devamı

Eskihisar- Topçular hattında 17 gemi ile 24 saat yapılacak, aralıksız seferlerde yaklaşık 2 milyon 550 bin yolcu ve 184 bin araç kapasitesi sunacak. İDO ayrıca iç hat deniz otobüsü ve Sirkeci- Harem araba vapuru hattında 26 Temmuz 2014 Cumartesi - 30 Temmuz 2014 Çarşamba tarihleri arasında Pazar günü tarifesi uygulayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!