20 kişilik özel ekip çözecek

Güncelleme Tarihi:

20 kişilik özel ekip çözecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2014 01:56

Şanlıurfa Emniyeti, Halfeti’de hunharca öldürülen iki motosikletçi için 20 kişilik özel ekip oluşturdu. Kısa sürede önemli bilgilere ulaşıp iki şüphelinin robot resmini çizdiren özel ekip, katillerin izini sürüyor.

Haberin Devamı

ŞANLIURFA’nın Halfeti ilçesinde metruk bir evde, kurşunlandıktan sonra başları taşla ezilmiş cesetleri bulunan motosiklet tutkunu Engin Öksüz (33) ile Abdullah Türk’ün (51) katil ya da katillerin yakalanması için, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı’nın talimatıyla Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde 20 kişilik özel bir ekip oluşturuldu. Motosikletleriyle İstanbul’dan yola çıkıp Anadolu’nun ardından Güneydoğu bölgesine ulaşan Öksüz ve Türk’ün Şanlıurfa’nın Çeken mahallesinde cesetlerinin bulunmasından sonra Halfeti’ye giden ekip, pazartesi günü cinayetin işlendiği bölgeye 1’inin üzerinde 2 kişi, olmak üzere 3 motosikletle
4 kişinin gittiğini saptadı. Gece saatlerinde aynı bölgeden üzerinde 2 kişinin bulunduğu 1 motosikletin döndüğü belirlendi.

MOTOSİKLETÇİLER GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDILAR / FOTO GALERİ

Haberin Devamı

5-6 EL SİLAH SESİ

Polisin bilgisine başvurduğu kişilerden bekçi ise ilginç bir detay aktardı. Bir fıstık tarlasında bekçilik yapan bu kişi, 3 motosikletliyi gördüğünü belirterek, “Çeken Mahallesi tarafına gittiler. Hatırlamadığım bir saatte uzaktan 5-6 el silah sesi duydum. Hareketlilik görmeyince, insanların havaya ateş ettiğini düşündüm” dedi. Polis, bekçinin verdiği eşkal ve MOBESE kameralarına yansıyan görüntülerle şüpheli 2 kişinin robot resimlerini çizdi. Bölgede motosikleti bulunanlar da tek tek mercek altına alındı. Emniyet Müdürlüğü de geniş çaplı soruşturmanın sürdüğünü, şüphelilerin kısa sürede ele geçirilerek cinayetin aydınlatılacağını kaydetti.

Ne para ne eşya alınmış

PAZARTESİ günü öldürüldükleri tahmin edilen 2 arkadaşın yanlarındaki para, cüzdan, cep telefonu ve özel eşyalara dokunulmadığı, cesetlerin üzerlerine toprak atılarak gizlenmeye çalışıldığı belirlendi. Engin Öksüz ile Abdullah Türk’ün binlerce liralık motosikletleri de olay yeri yakınında, anahtarları üzerlerinde bulunmuştu.

İki dost uğurlandı

ULUSLARARASI bir petrol şirketinde çalışan Engin Öksüz (33) ile emekli öğretmen Abdullah Türk (50), dün yakınları ve motorsikletli dostları tarafından uğurlandılar. Öksüz’ün cenazesini önceki gece Sabiha Gökçen Havalimanı’nda karşılayan yüzlerce motosikletli, dün de dostlarını Anadolu Kavağı Mezarlığı’ndaki son yolculuğuna konvoy halinde uğurladılar. Abdullah Türk de, Isparta’nın Sütçüler ilçesinde, öğle vakti kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi.

SON KARE

Haberin Devamı

ENGİN Öksüz Facebook’tan en son fotoğrafını 21 Temmuz’da Halfeti’den paylaştı. Fotoğrafta Abdullah Türk’le dalından antepfıstığı yediklerini duyurdu. Öksüz bu fotoğraftan birkaç saat sonra eşiyle görüştü. Bir daha da kendisinden haber alınamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!