“BARÇA MI, MADRİD Mİ”

Güncelleme Tarihi:

“BARÇA MI, MADRİD Mİ”
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2014 18:41

Barcelona Suarez’i kadrosuna katarak hücum üçlüsünün değerini 443 milyon Euro’ya yükseltti. Ancak 100 milyonluk Bale ile 94 milyonluk Ronaldo’nun yanına Dünya Kupası’nın Kolombiyalı gol kralı, 80 milyon Euro’luk James Rodriguez’i monte eden Real Madrid daha etkili olacak gibi.

Haberin Devamı

BARCELONA, bir sistem takımı ancak hiyerarşide Messi gerçeği de dikkatlerden kaçmıyor. Tiki Taka’cıların sistemi çözülmüş gibi gözüksede bu futbolu yine farklı seviyelere taşıyabilecek tek takım Katalanlardan başkası değil! Messi, her zaman mükemmel bir oyuncu ancak onun kimyası Neymar’la henüz tutmuş değil. Üzerine Suarez gibi önemli ancak bir o kadar da riskli transfer de yapılınca takım, taşların yerinden oynayabileceği bir yapıya geldi. Burada büyük iş elbette teknik direktör Luis Enrique’ye düşüyor. Barcelona’nın oyun sisteminde bu üçlünün nasıl görev alacağı takımın kaderine yön verecektir. Hücum hattında Güney Amerika üçlemesini tamamlayan Barcelona’da Neymar’ın yaşadığı sakatlık, Luis Suarez’in aldığı 4 aylık futbol yasağını da göz önüne aldığımızda yük uzun süre Messi’nin omuzlarında olacağa benziyor. Geçtiğimiz sezon Bale-Ronaldo ikilisiyle Şampiyonlar Ligi Kupası’nı kaldıran Real Madrid ise Rodriguez takviyesiyle şimdiden İspanya’nın favorisi durumunda.

Haberin Devamı

İki takım 11’lerinin değeri
Real Madrid

Keylor Navas: 10 milyon Euro
Sergio Ramos: 27 milyon Euro
Pepe: 30 milyon Euro
Marcelo: 8,5 milyon Euro
Carvajal: 6,5 milyon Euro
Toni Kroos: 30 milyon Euro
Luka Modric: 30 milyon Euro
James Rodriguez: 80 milyon Euro
Gareth Bale: 100 milyon Euro
Cristiano Ronaldo: 94 milyon Euro
Karim Benzema: 35 milyon Euro
TOPLAM: 451 milyon Euro

Barcelona
Ter Stegen: 20 milyon Euro
Martin Montoya: 12 milyon Euro
Pique: 35 milyon Euro
Mathiue:12 milyon Euro
Jordi Alba: 25 milyon Euro
Busquets: 43 milyon Euro
Andres Iniesta: 50 milyon Euro
Ivan Rakitic: 20 milyon Euro
Lionel Messi: 250 milyon Euro
Neymar: 111,5 milyon Euro
Luis Suarez: 81,5 milyon Euro
Toplam: 660 milyon Euro

PEREZ YILDIZA DOYMUYOR
GEÇTİĞİMİZ yıl Gareth Bale için tarihin en yüksek bonservis rakamını ödeyen Perez, bu sezon da boş durmadı. Toni Kroos ve James Rodriguez için 100 milyon Euro harcayan Perez, 10 yıllık iktidarında Real Madrid’in “Los Galacticos” unvanını da perçinledi. Luis Figo, Ronaldo, ve Zinedine Zidane gibi pek çok efsane isim Real Madrid forması giyerken onların yerini ise Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Benzema ve James Rodriguez gibi yıldızlar aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!