Çukurova ve Alfa anlaştı

Güncelleme Tarihi:

Çukurova ve Alfa anlaştı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2014 17:37

Çukurova ve Alfa, Turkcell'deki payların geri alımı konusunda finansman için gereken koşullarda anlaştı. İki şirket arasındaki davanın görüldüğü İngiliz Privy Council de anlaşmayı onayladı.

Haberin Devamı

Altimo'dan yapılan açıklamaya göre Çukurova Holding Turkcell'deki paylarını geri almak için Alfa'ya (Altimo) yapacağı ödeme için finansmanı Ziraat Bankası'ndan sağlıyor.

Altimo'nun açıklamasında "Ödemenin 1 Ağustos'ta yapılmasını bekliyoruz" denildi.

PRIVY COUNCIL'DEN AÇIKLAMA
İngiliz Yüksek Mahkemesi’nden yapılan yazılı açıklamada, "16 Temmuz tarihinde yapılan duruşmanın ardından taraflar hisse ödemesine olanak sağlayacak koşullara ilişkin anlaşmaya varmıştır. Tarafların anlaşması kurul tarafından 24 Temmuz tarihinde onaylanmıştır. 30 Temmuz tarihli duruşma yapılmayacaktır" bilgisi paylaşıldı.

İngiliz Yüksek Mahkemesi açıklamasında, tarafların aralarındaki anlaşmanın detaylarına ilişkin bilgi vermezken, "Mahkememiz (JCPC) taraflar arasındaki ticari anlaşmanın içeriğine dair talepleri değerlendiremeyecektir. Bu talepler taraflara yönlendirilmelidir" ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Anlaşmanın ardından Turkcell hisseleri yüzde 4,2 yükselerek günü 13,65 liradan kapadı.

Çukurova Turkcell'deki hisselerini almak için 1.6 milyar dolar kaynak arıyordu.

Çukurova, Turkcell’in ortağı Rus Altimo’dan yüzde 13.8’lik hissesini geri alması için Murat Ülker’in yönetim kurulu başkanı olduğu Gözde Girişim’in kapısını çalmıştı.

Çukurova ve Alfa anlaştı

TURKCELL’İN GÖZDE’Sİ Mİ?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!