10 OSB'ye 10 kreş

Güncelleme Tarihi:

10 OSBye 10 kreş
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2014 17:04

Borusan’ın 10 OSB’de inşa edeceği kreşlerle yüzde 28 olan kadınların iş gücüne katılımının artması hedefleniyor.

Haberin Devamı

BORUSAN Holding “Annemin İşi Benim Geleceğim” projesi kapsamında 10 ildeki 10 organize sanayi bölgesinde (OSB) “Borusan Neşe Fabrikası” kreş ve gündüz bakım evleri kuracak. Kreşlerin inşası için kadın çalışanların yoğun çalıştığı OSB'ler seçildi.

İLKİ ADIYAMAN'DA AÇILDI
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirilen Borusan Neşe Fabrikası'nın ilki yaklaşık 2 bin kadının çalıştığı Adıyaman OSB'de açıldı. 75 çocuk kapasiteli Adıyaman Borusan Neşe Fabrikası açılışında 34 çocuğa ev sahipliği yaptı.

İŞ GÜCÜNE KATILIM DÜŞÜK

Açılışta konuşan Borusan Holding Üst Yöneticisi (CEO) Agah Uğur, Türkiye'de kadınların iş gücüne katılım oranının sadece yüzde 28 seviyelerinde olduğunu, bunun en önemli nedeninin de çocuk bakımı olduğunu söyledi. Uğur, “Projeyle çocuk bakımı nedeniyle çalışamayan kadınlara destek sunarak işgücüne katılmalarına olanak sağlıyoruz. Böylece bir yandan daha fazla kadın sanayide çalışma fırsatı bulacak bir yandan da çocuklarımız zihinsel ve fiziksel gelişim için eğitime kavuşacak” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye'nin 2023'te dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer alma hedefine ulaşmasının önündeki en büyük engelin kadınların iş hayatına yeterince katılmaması olduğunu anlatan Uğur, Borusan’ın şimdi sanayide kadın istihdamını desteklemeye odaklandığınına dikkat çekti.

İlki Adıyaman’da açılan Borusan Neşe Fabrikaları’nın ikincisi eylülde Afyonkarahisar’da hizmete girecek. Balıkesir, Malatya, Şanlıurfa, Çorum, Karaman, Ordu-Fatsa, Mardin ve Diyarbakır OSB’lerde kurulacak Borusan Neşe Fabrikaları ile de proje tamamlanacak.

TABAN FİYATIN ALTINDA
Adıyaman'da ilki açılan Neşe Fabrikası'nda çocukların kültürel ve sanatsal faaliyetlerde bulunması için her sınıfta müzik aletleri, bahçede ekim alanları ve kukla köşesi bulunuyor. Kreş ve gündüz bakım evleri, organize sanayi bölgeleri yönetimine devrediliyor ve ildeki taban kreş fiyatının altında bir ücretle hizmet vermesi sağlanıyor.

Düşük ücretli kreşler yaygınlaşacak

Kadınların iş gücüne katılmasının refah gücünün artmasında önemli olduğunu söyleyen Aile ve Sosyal Poilitikalar Bakanı Ayşenur İslam, çıkarılan yasalara karşın kadının iş hayatında istenilen düzeyde olmadığını söyledi. Kreşlerin azlığı sebebiyle bir çok kadının istihdama katılımının düşük kaldığına işaret eden İslam, "Bu kapsamda düşük ücretli kreşler önemli. Dünya Bankası'yla yürüttüğümüz programla düşük ücretli kreşlerin yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Borusan'ın projesi de burada önemli bir adım. Bu kapsamda açılan kreşlerin tekstil, gıda sanayisinin yoğun olduğu illerde kreş açılmasına özen gösterdik. 2017 sonuna kadar 10 ilde açılmış olacak." diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!