Tatil trafikte zehir olmasın

Güncelleme Tarihi:

Tatil trafikte zehir olmasın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2014 01:29

Her yıl çok sayıda insanın can verdiği ‘bayram yolculuğu kazaları’ konusunda sürücüleri uyaran uzmanlar, trafikteki araç yoğunluğunun normal günlere oranla 10 kat artacağına dikkat çekerek, tatilin zehir olmaması için önerilerde bulunuyor.

Haberin Devamı

Geçen yıl Ramazan bayramı tatilinde 61 ölümlü, bin 785’i yaralamalı toplam bin 846 trafik kazası meydana geldiğini hatırlatan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, “Bu kazalarda 86 kişi hayatını kaybetti. Bu bayramda trafik canavarına dikkat” dedi. Ramazan Bayramı’nda trafikteki araç yoğunluğunun normal günlere oranla 10 kat artmasının beklendiğini ifade eden Apaydın ve konunun uzmanlarının yola çıkacak sürücülere verdiği öneriler şöyle:
* Trafiğe çakmadan aracınızın bakımını yaptırın.
* Cep telefonuyla konuşmayın.
* Trafiğin az olduğu saatlerde yola çıkın.
* Mıcır gibi gevşek malzemeli zeminli yollarda ani fren ve direksiyon hareketlerinden kaçının, hızınızı azaltın.
* Yorgun ve uykusuz araç kullanmayın.
* Yolcuk sırasında mola verin.
* Sabırlı olun, acele etmeyin.

Haberin Devamı

KEMER TAKIN CANINIZ YANMASIN

Emniyet kemeri kullanımının hayati öneme sahip olduğunu kaydeden Apaydın, “Son zamanlarda emniyet kemeri kullanımının vatandaşlar tarafından uygulandığını görüyoruz. Ölen insanlarımızın yüzde 16’sı 0-14 yaş grubundaki çocuklar olduğunu unutmayalım. Bu nedenle önde ve arka koltuklarda emniyet kemerini mutlaka kullanalım” değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!