Ramallah'ta ölen Muhammed'in cenaze töreninde gözyaşları sel oldu

Güncelleme Tarihi:

Ramallahta ölen Muhammedin cenaze töreninde gözyaşları sel oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2014 15:33

İsrail'in saldırılarını protesto etmek ve Gazze'ye destek amacıyla Batı Şeria'daki Ramallah kentinden Kudüs'e ulaşmak isteyen binlerce Filistinli ile İsrail polisi arasında Kalendiya kontrol noktasında çıkan çatışmalarda iki kişi hayatını kaybetti. Çatışmada, İsrail askerinin sıktığı kurşun başına isabet eden 19 yaşındaki Muhammed el Araj’in cenazesi bugün ailesi ile yaşadığı Kalendiya’daki kampa getirildi.

Haberin Devamı

Muhammed’in cenazesine büyük bir kalabalık katıldı. Dün geceki çatışmalarda Gazze'ye destek amacıyla Ramallah'tan Kudüs'e ulaşmak isteyen binlerce Filistinli, Kalendiya kontrol noktasına geldi.

İsrail askerleri ile Filistinliler arasında burada çatışma çıktı. İsrailli askerler göstericileri dağıtmak için gerçek ve plastik mermi, göz yaşartıcı gaz bombası ve tazyikli su kullandı.

Çatışmada Muhammed el Araj'ın yanı sıra 27 yaşındaki Macit Sufiyan da hayatını kaybetti, 150 kişi de yaralandı.

Ramallahta ölen Muhammedin cenaze töreninde gözyaşları sel oldu
RAMALLAH’TA İSYAN YÜRÜYÜŞÜ

KUDÜS KARIŞTI
Kudüs'ün Vadi el-Cevz Mahallesi'nde ise cuma namazının ardından Filistinliler ile polis arasında çıkan arbede sırasında Filistinli göstericilerin arasına karışan İsrailli sivil polisler, bir göstericiyi gözaltına almaya çalıştıkları sırada açığa çıkarılmaları üzerine korunmak için silah çekti. Göstericilerin üzerine rastgele ateş etmeye başlayan sivil polisler, kalabalığın arasından kaçmayı başardı.

Ramallahta ölen Muhammedin cenaze töreninde gözyaşları sel oldu
DAVUTOĞLU’NDAN KRİTİK KATAR ZİYARETİ

Haberin Devamı

GAZZE'DEN TEK İYİ HABER
İsrail savaş uçaklarının saldırısında hayatını kaybeden Filistinli hamile kadının bebeği hastanede kurtarıldı. Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, "İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin Deyr el-Belah kentine düzenlediği saldırıda ölen 23 yaşındaki Şeyma Kanan, Şuheda el-Aksa Hastanesi'ne kaldırıldı. Hamile olan Kanan'ın bebeği sezaryanla alındı" dedi.

Kudra, "Bebeğin durumu normal, hayati tehlikesi bulunmuyor. İsrail'in vahşi saldırılarında kadın, çocuk ve sivilleri hedef almasını kınıyoruz. Katliam nedeniyle çocuklar ölüyor ya da annesiz kalıyor. Bu bebeğin, suçu neydi de annesiz büyüyecek?" diye konuştu.

İsrail'in, 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, 200'ü çocuk, 99'u kadın 815 Filistinli öldü, 5 bin 260 kişi yaralandı.

Ramallahta ölen Muhammedin cenaze töreninde gözyaşları sel oldu
İSRAİL’İN ELİNDEKİ FİLİSTİNLİ ESİRLERİN AKIBETİ BİLİNMİYOR

İSRAİLLİ ASTSUBAY ÖLDÜ
İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Astsubay Başçavuş Yair Ashkenazy'nin (36) öldürüldüğü belirtilerek, Koruyucu Hat adı altında Gazze'ye yönelik saldırıların başladığı 7 Temmuz'dan bu yana hayatını kaybeden İsrail askerlerinin sayısının 33'e yükseldiği ifade edildi.

Haberin Devamı

İsrail ordusu, Gazze'ye saldırı başlattığı günden bu yana 32 askerin öldüğünü, çoğu panik nedeniyle 463 kişinin yaralandığını belirtmiş ancak Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları bu sayının 76 olduğunu duyurmuştu.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan üç Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr 2 Temmuz'da kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!