Kılıçdaroğlu Amasya'da konuştu

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu Amasyada konuştu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2014 15:54

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Amasya’nın Gümüşhacıköy İlçesi’nde yaptığı konuşmada, "Eğer Ortadoğu’da huzur arıyorsak, barış arıyorsak, insanlar öldürülmesin diyorsak Ortadoğu’da saygınlığı olan bir insanı Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtmalıyız. Onun adı Ekmeleddin İhsanoğlu" dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 12.40’da özel uçakla Amasya’nın Merzifon Havalimanı’na geldi. Burada partililer tarafından karşılandı. Kılıçdaroğlu, daha sonra konvoy eşliğinde Amasya’nın Gümüşhacıköy İlçesi’ne geçti. 30 Mart yerel seçimlerinde İlçe Belediye Başkanı seçilen CHP’li Zeynep Özyol’u makamında ziyaret etti. Belediyenin personel durumu hakkında bilgi aldı. Ziyaret sırasında MHP Gümüşhacıköy İlçe Başkanı Tuğrul Çimir de, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na çiçek verdi. Ziyaret sonunda belediye binası önünde toplanan vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.

DEMOKRASİLERDE DAYATMA KÜLTÜRÜ OLMAZ

10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçiminin siyasi partiler arasında bir seçim olmadığını belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu seçim siyasi partilerin ’kim iktidar olacak’ diye meydana çıktığı bir seçim değil. Bu seçim bir Cumhurbaşkanlığı seçimi. Türk bayrağını teslim edecek, yüksek ahlaki değerleri olan birisini seçeceğiz. Geçmişi kirli olmayan, temiz olan ahlaklı olan, halkına hesap veren, kul hakkı yemeyen birisini seçeceğiz. 9 siyasi parti oturduk Ekmeleddin İhsanoğlu üzerinde anlaştık. Cumhuriyet tarihinde ilk kez 9 siyasi parti bir kişi üzerinde uzlaşıyor. Bu 9 siyasi partinin Türk demokrasi tarihine yaptığı en büyük katkılardan birisidir. Çünkü demokrasilerde dayatma kültürü olmaz. Demokrasilerde ’benim dediğim doğrudur, diğerlerinin tamamı yalandır’ demek olmaz. Demokrasilerde olmazsa olmaz uzlaşma kültürüdür" dedi.

CUMHURBAŞKANI YÜKSEK AHLAKLI OLMALI

Cumhurbaşkanının yüksek ahlaki değerlere sahip olması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanlarının yüksek ahlaki değerlere sahip olması lazım. Hiçbir ülkenin anayasasında Cumhurbaşkanı ahlaklı olmalıdır diye yazmaz. Neden çünkü Cumhurbaşkanı ahlaklı olması zaten işin doğasında var. Yüksek ahlaklı olması lazım. Yani hesabını veremeyeceği hiçbir şey olmaması lazım. Yani oğluna telefon edip ‘oğlum paraları sıfırlayın’ dememesi lazım. O nedenle söylüyoruz Cumhurbaşkanılğı koltuğuna oturacak kişinin yüksek ahlaki değerlere sahip olması lazım. Evet bu ülkede yüksek ahlaki değerlere sahip çok sayıda yurttaşımız, vatandaşımız var. Ama birisini seçmek uzlaşmak zorundaydık. Oturduk, konuştuk, uzlaştık. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu Cumhurbaşkanlığı koltuğu için sizin önünüze getirdik" diye konuştu.

ORTADOĞU’DA KİMSE TÜRKİYE’NİN KAPISINI ÇALMIYOR

Ortadoğu’da kan gövdeyi götürdüğünü söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"Küçücük çocuklar, mazlum insanlar öldürülüyor. Suriye’de, Irak’ta müslüman müslümanı öldürüyor. İsrail, Filistin çatışması Gazze’de masum çocuklar öldürülüyor. Ortadoğu’da kimse gelip Türkiye’nin kapısını çalmıyor. Kimse gelipte Türkiye’ye ’Şu savaşı durdur. Bir ateşkesi sağla. Sen bir dönem Ortadoğu’nun en önemli ülkesiydin. Bari senin sesin çıksın. Gel huzuru sağla Ortadoğu’da’ hiçbir devlet gelip Türkiye’den bir talepte bulunmuyor. Biz Mahmud Abbas’ı çağırdık. Dedik ki ’bari sen gel Türkiye’ye. Geldi Türkiye’ye. Mısır şu anda İsrail ile Filistin arasında bir ateşkes antlaşmasını yapmak için çaba harcıyor. Biz de Mısır’a açık çağrıda bulunuyoruz. Ateşkesi biran önce sağlayın masum insanların kanı akmasın. Ben şuna kesinlikle inanıyorum. Ekmeleddin bey Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturursa, Ortadoğu’yu çok iyi biliyor. Ortadoğu dengelerini biliyor. Batı’da seviliyor, batının dengelerini biliyor. Eğer Ortadoğu’da huzur arıyorsak, barış arıyorsak, insanlar öldürülmesin diyorsak Ortadoğu’da saygınlığı olan bir insanı Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtmalıyız. Onun adı Ekmeleddin İhsanoğlu."

İHSANOĞLU, ÖFKE DİLİNİ KULLANMIYOR

Çocuklara daha güzel bir Türkiye bırakmak için Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemli olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Ahlaktan, dürüstlükten yana kul hakkı yememekten yana, saygınlıktan yana tercihimiz belli. Tercihin adresi Ekmeleddin İhsanoğlu. Cumhurbaşkanı adayları öfke dilini kullanmazlar. Cumhurbaşkanı adayları konuştuğu zaman vatandaşın huzura kavuşması lazım. Vatandaş ’işte benim aradığım cumhurbaşkanı adayı budur’ demesi lazım. Ekmeleddin bey konuşurken dikkatli bir üslup kullanıyor. Bir cumhurbaşkanı adayı ağırlığı içinde kullanıyor. Öfke dilini kullanmıyor. Vatandaşına hakaret etmiyor. Hiçbir vatandaşını tokatlamadı, tekmeletmedi" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından vatandaşları selamlayıp ilçeden ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!