Ege Denizi'nde 66 kaçak kurtarıldı

Güncelleme Tarihi:

Ege Denizinde 66 kaçak kurtarıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2014 14:11

Ege Denizi'nde son iki günde yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan 66 kaçak kurtarıldı.

Haberin Devamı

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Aydın'ın Kuşadası ilçesi Kavaklı sahili açıklarında lastik bot içerisinde bir grubun bulunduğu ihbarını aldı. Bunun üzerine takibe alınan kaçaklar, sahile geri dönerek karaya çıktı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 33 kaçak, jandarma ekipleri tarafndan yakalandı.

İzmir'in Karaburun ilçesine bağlı Eğriliman açıklarında yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan tamamı Suriye uyruklu 26 kaçak, Çanakkale'nin Behramkale ilçesine bağlı Kadırga Burnu açıklarında ise Afgan uyruklu 7 kişi kurtarıldı.

ORGANİZATÖRLER TUTUKLANDI

Karaburun ilçesindeki operasyon kapsamında çalışma başlatan İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, örgütlü olarak göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddia edilen 1'i kadın 4 kişiyi gözaltına aldı. Zanlılar G.T, C.B (19), H.S (18) ve S.S (28), jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Jandarma ekipleri, zanlılara ait olduğu iddia edilen bir minibüs, tekne ve otomobile el koydu. Minibüsün kaçakların taşınmasına uygun şekilde dizayn edildiği belirtildi.



Haberin Devamı


Muhabir: Mustafa YıldırımYayınlayan: Mehmet Yılmaz Güldaş
13:59 25/07/14
"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!