Kim korkar smokinden

Güncelleme Tarihi:

Kim korkar smokinden
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2014 13:46

Yaz demek, düğün, davet demek. Her kadının bunlar için bulundurduğu özel bir gece elbisesi vardır. Peki ya erkeklerin? En iyi kozunuz smokin. Elinize Humphrey Bogart gibi görünme şansı geçiyor, bunu kullanın.

Haberin Devamı

Evet, smokini taşımak her babayiğidin harcı değil. Ama hiç öyle korkuyla yaklaşmayın. Elinize bir fırsat geçti ve kullanın. Smokin her sezon moda olmasının yanında erkeklere asil, erkeksi bir hava ve bir geceliğine tam bir centilmen gibi görünme şansı verir. Moda dergilerinden, film karelerinden fırlamış gerçek bir prens gibi gözükmeye hazırsanız başlayalım!

Smokinler bir nevi yatırım da sayılabilir. Özellikle tüm o yaz akşamları otellerde ve şık balo salonlarında yapılan düğün ve mezuniyet gecelerinde, servet harcanmış ışıl ışıl gece elbiseleriyle boy gösteren kadınların yanında sönük kalamazsınız. Bir iki püf noktasına dikkat ederek kendinize en yakışacak smokini seçmek o kadar da zor değil.

NELERE Mİ DİKKAT EDECEKSİNİZ?

Kim korkar smokinden

Haberin Devamı

Kim korkar smokinden
Smokini, takım elbiseden ayıran en önemli detay ceket yakalardır. 3 seçeneğiniz var. Saten olması koşulu ile şu yakalardan birini seçebilirsiniz.

- Bu aralar çok moda olan şal yaka, hiç uç yapmadan dümdüz iner. 50’lilerde James Dean’le moda olmuştu. Çok ince olması kaydıyla mezuniyetlerde de benim favorim.

- Kırlangıç yaka, uçları yukarı doğru bakan yakadır ve gece için en uygunudur. Düğün davetleri ve damat smokini için uygundur.

- Normal yaka, bildiğimiz klasik takım elbise yakasıdır. Ama parlak siyah bir kumaştan dikildiğinde smokin görüntüsü de verebilir. Risksiz ama iddiasızdır da. Daha az şatafatlı kutlamalar için uygun olacaktır. Smokin ceketlerinde fit ve dinamik bir görüntü için tek düğmeli olanları tercih edin.

Kim korkar smokinden
Smokin kesinlikle üzerinize tam oturmalı hatta dar kesim olmalıdır. Özellikle mezuniyet gecelerinde pantolon kesiminizin de dar paça olmasına dikkat edin. Bolluk ve potluk yapmamalıdır. Kiralık smokinler üzerinize tam oturmayabilir ve asla son moda değil sadece klasik olacaktır.

Haberin Devamı

Kim korkar smokinden
Gömlek-kravat veya Gömlek-papyon ikilisi, en önemli seçim olacaktır. Gömleğiniz gerçekten bembeyaz ve jilet gibi durmalı ceketi çıkardığınızda bolluk yapmamalı, dar kesim olmalıdır. Katlı manşet ve kol düğmeleri her zaman daha özenli ve şık duracaktır. Gömlek önünde moda olan siyah pin düğmeleri de seçebilirsiniz ama bu daha çok damat smokini ya da çok şık düğünler için doğru olacaktır. Ve papyon takılması gerekir. Mezuniyet partisinde küçük yaka, beyaz bir gömlek ve ince, saten, siyah kravat yeterli olacaktır. Beyaz kare katlanmış cep mendili de hoşluk katar.

Kim korkar smokinden
Aksesuarlar can alıcı bitişleri yapar. Deri kayışlı, parlak camlı, siyah bir kol saati, parlak gümüş kol düğmeleri, hafif sivri burunlu, bağcıklı siyah rugan ayakkabılar hayal ettiğimiz o kusursuz centilmenin kostümünü tamamlar.

Haberin Devamı

Yaz geceleri kutlamalarında bu aralar çokça kullanılan diğer alternatif ise ‘beyaz ceketli siyah pantolonlu smokin’ kombinidir. Beyaz fit smokin ceketi mutlaka beyaz gömlek, siyah kravat veya papyonla birlikte kullanılmalıdır. Bembeyaz bir smokinse farklı olmak isteyen genç erkekler için oldukça cesur ama şık bir seçim olacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!