Kocaoğlu, "İzmir üvey evlat"

Güncelleme Tarihi:

Kocaoğlu, İzmir üvey evlat
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2014 01:00

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye personelinin Ramazan Bayramı'nı kutladı. Kocaoğlu, belediye bürokratlarının üzerinden silindir geçtiğini öne sürerek, "Engeller bitmedi, bitmeyecek de bunlar sizi yıldırmasın. Ankara'nın siyasi taassubu ortadan kalkmadıkça bize hep üvey evlat gözüyle bakacaklar" dedi.

Haberin Devamı


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gazze'de yaşanan katliamı hatırlatarak, yöneticilerden bu soykırıma dur demelerini istedi. Kocaoğlu, Atatürk'ün 'Yurtta barış dünyada barış' sözünü vurgulayarak, şöyle konuştu:
"Bizim coğrafyamız dünya tarihi boyunca zor bir coğrafya. Çünkü insanlık tarihinin merkezindeyiz. Bu coğrafyaya hakim olmak isteyenler bölgelere hatta dünyaya hakim olmanın kendi çıkarlarını korumanın bu coğrafyayı kontrol etmekten geçtiğini biliyorlar ve sürekli bu coğrafyayı karıştırıyorlar. Bu coğrafyada yaşamanın var olmanın tek yolu var. Onu da Atatürk dış politika sloganı haline gelen 'yurtta barış dünyada barış' ilkesi ile sürdürdü. Ondan sonra gelenler de bu ilkelere bağlı kaldılar."

Kocaoğlu, İzmir üvey evlat

Haberin Devamı


"TARİHE GEÇECEKSİNİZ"
Kocaoğlu, personelinin belediyecilik tarihine altın harflerle geçeceğini, övgü dolu sözlerin çocuklarının, torunlarının göğsünde onur madalyası olacağını ileri sürerek, şunları söyledi:
"Çok zor şartlarda yaptığımız bu görev hepimizi zorluyor ama unutmayın ki üzerinden silindir geçmiş, bürokratları haksız yere hapis yatmış, müfettiş baskısından başını kaldırmakta bile zorlanan bir yerel yönetimin böylesine önemli bir işlev gerçekleştiren kadroları olarak belediyecilik tarihine altın harflerle geçeceksiniz. Çok değil 15- 20 yıl sonra diyecekler ki 'adamlara bakın her taraftan engel çıkarmalarına rağmen en büyük fuar alanını yapmışlar, raylı sistemi uzatmışlar, son teknoloji ürünü vapurlarla körfez ulaşımını geliştirmişler, belediyeyi finans bakımından güçlü hale getirmişler, foseptik olan körfezi yüzülebilir hale getirmişler, kıyılarını tasarlamışlar, tek kuruş kul hakkı yemeden kentsel dönüşümü başlatmışlar, kentin tarihini gün yüzüne çıkarmışlar, üreticiye de sanatçıya da kol kanat germişler. İşçiye iş güvencesi vermişler, çocuklara süt dağıtmışlar. Üstelik hiçbir yolsuzluğa hiçbir kirli işe bulaşmamışlar'. Böyle diyecekler. Tüm bu söylemler sadece sizin değil çocuklarınızın ve torunlarınızın göğsünde birer onur madalyası olarak kalacak."

Haberin Devamı

Kocaoğlu, İzmir üvey evlat


"YILMAYIN ASLANLAR GİBİ ÇALIŞIN"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, engellerin devam ettiğini, Ankara'nın İzmir'e üvey evlat gözüyle baktığını öne sürerek, şöyle konuştu:
"Engeller bitmedi, bitmeyecek de bunlar sizi yıldırmasın. Ankara'nın siyasi taassubu ortadan kalkmadıkça bize hep üvey evlat gözüyle bakacaklar. Sahillerdeki dolgu alanlarına ilişkin tahsis taleplerimizi altı yıldır geri çevriliyorlar. 20 metre uzunluğunda 5 metre genişliğinde beş ahşap iskelesi için bir yıl top çevirdiler. Stadyumlar için bırakın onayı, kurul görüşü bile vermediler. Bu kente yapılacak en önemli yatırımlardan biri olan katı atık bertaraf tesis için engel çıkardılar. Anamızın ak sütü gibi helal Özel İdare mallarını bizden kaçırdılar. Bütün bunları sadece İzmir olduğumuz için iktidara değil muhalefete mensup olduğumuz için yaptılar. Olumsuz propaganda ile yaptığımız önemli işleri karalamaya devam ettiler. Siz çalışmaya, üretmeye, başınız dik bir şekilde İzmirli hemşehrilere hizmete devam edeceksiniz. Hem de aslanlar gibi. Kim ne yaparsa yapsın kim ne derse desin bu hizmet kervanı yürümeye devam edecek. Bayramınızı kutluyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!