Ersun Yanal-basın gerginliği

Güncelleme Tarihi:

Ersun Yanal-basın gerginliği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2014 10:12

Topuk Yaylası’nda Yanal-Medya gerginliği yaşandı. Yanal’ın, antrenmanı takip eden gazeteciler için “Bunları çıkartın" demesi gazetecileri idmandan çıkartması ve yaşanan gerilim bugün çeşitli medya organlarına yansıdı. Olayın perde arkasını Ahmet Ercanlar kaleme aldı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal’ın kamplarda basın mensuplarıyla yıldızı bir türlü barışmıyor. Geçtiğimi sezonun devre arası Antalya Kampından sonra bu sezon başı Topuk Yaylası’nda yapılan kampta da antrenmanların sadece ısınma bölümünün gazetecilere açık olması en sonunda muhabirleri isyan ettirdi. Muhabirlerin iki önemli sorunu var.

1-Ersun Yanal bütün yıl birlikte çalıştığı muhabirlere selam dahi vermiyor.

2,Gazeteciler, her gün Topuk Yaylası’na çıkabilmek için toplam 200 kiloketre mesafe kat ediyorlar. Ancak sadece antrenmanların ısınma bölümünü çekebiliyorlar, sonra biraz da kaba bir şekilde Ersun Yanal tarafından çıkartılıyorlar. Buda büyük bir sıkıntı yaratıyor.

Gazeteciler, şu ana kadar ne Diego’nun ne de diğer futbolcuların performanslarını görme şansına erişemediler.
Asıl sıkıntı ise bu antrenmanların taraftara açık olması. Yani ‘gazetecilerin taktik antrenmanı izlemelerini istemiyorum’ diyen Yanal bir çelişki yaşıyor. Çünkü başkan Aziz Yıldırım’ın talimatıyla taraftara açık olan antrenmanı her hangi bir rakip teknik adam, gözlemci yada taraftar gibi tribüne giren bir gazeteci izleyebilir.
Bu konuda Fenerbahçe’nin medya sorumluları Ersun Yanal’la anyaşmazlığa düşüyorlar. Ama Yanal ‘Nuh diyor Peygamber demiyor’.
Son olarak basın mensupları, başkan Aziz Yıldırım’ın talimatıyla gazetecilere verilen İftar Yemeği’ni protesto ettiler. Buna rağmen Yanal, bu sabah yapılan antrenmanda da gazetecileri dışarı çıkarttırdı. Bazı gazeteciler, tribüne geçerek antrenmanı izlemeye devam ettiler.

Bu gelişmeler ışığında teknik direktör Ersun Yanal bugün saat 14.00'da medyanın karşısına çıkarak kamp hakkında değerlendirmelerde bulunacak.

BUGÜN MEDYAYA YANSIYAN HABER NEYDİ?

Fenerbahçe Topuk Yaylası kampında medya mensuplarıyla Ersun Yanal arasında yaşanan gerilim, ilişkileri kopma noktasına getirdi. Akşam Gazetesi'nin haberine göre, Yanal’ın basınla arasına koyduğu mesafe ve hiç kimseyle konuşmamaya özen göstermesi, iki taraf arasında soğuk rüzgarlar esmesine neden oluyordu. Önceki gün yapılan idmanda ise gerilim tavan yaptı. Basına açık yapılan idmanın ilk 30 dakikasının ardından basın mensuplarının taktik idmanı izlemesini istemeyen Ersun Yanal, Medya Sorumlusu Orkun Yazgan’a, “Bunlar niye hala buradalar! Çıkart bunları!” talimatı verdi. Yazgan da basın mensuplarını idman sahasının dışına davet etti.

Haberin Devamı

Yanal’ın bu kaba tavrına bozulan medya mensupları da tecrübeli hocaya karşı boykot uyguladı.

Haberin Devamı

İFTAR YEMEĞİ DE İPTAL OLDU

Medya mensupları, Ersun Yanal’ın, Düzce Valisi tarafından davetli olduğu Akarsu gezisine katılmama kararı alıp, protesto ettiler. Medya gitmediği için Yanal da bu geziye gitmedi ve iptal edildi. Başkan’ın 5 gün önce planladığı iftar yemeği de bu gelişmeler yüzünden iptal edildi. İftara Orkun Yazgan ile Hasan Çetinkaya’nın yanı sıra Yanal’ın da katılması planlanıyordu. Ancak Yanal, “Ben de bir ara uğrarım” dedi. Bunu duyan medya da iftara toplu olarak katılmama kararı alınca, iftar da iptal oldu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!