Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: 40 bin öğretmen atanacak

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: 40 bin öğretmen atanacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2014 09:48

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Hükümetimiz döneminde 417 bin öğretmenin ataması yapıldı. Mevcut öğretmen sayısı 800 bin ise bizim dönemimizde sadece 12 yılda bunun yüzde 55'inin ataması gerçekleşti. Şimdi de 5 bini bütçeden, 35 bini de oylarınızla kabul edilirse 40 bin atamada yapılacak” dedi.

Haberin Devamı

TBMM Genel Kurulu'nda, İş Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerinde partisinin önergesi üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Türkiye'de drama ve kangrene dönen bir atanamayan öğretmenler sorunu bulunduğunu söyledi.

Türkiye'de şu an itibariyle 350 bin öğretmenin atama beklediğini belirten Altay, şöyle devam etti:
"350 bin öğretmeni de işe alın demiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı'nın iç denetim raporu '120 bin öğretmen ihtiyacı var' diyor. Başbakan, 'biz 12 yılda Türkiye ekonomisini bu kadar yaptık' diyor. O zaman ihtiyaç olan 120 bin öğretmeni niye sisteme dahil etmiyorsunuz? Bakanlık 'bana 120 bin öğretmen lazım' diyor. Siz 'hadi bahşiş gibi ben bu sene 35 bin alacağım' diyorsunuz. Hepimizi öğretmenler buralara gönderdi. Onlara biraz saygı, vefa, biraz insanlık, bunu istiyoruz. Gelin bunu 100 bin yapalım.”

Haberin Devamı

417 bin öğretmenin ataması yapıldı

Bunun üzerine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, önergede imzası bulunan CHP Grup Başkanvekili'nin atanamayan öğretmenlerden bahisle ironik bir konuşma yaptığını anlatarak şunları söyledi:
"Bu bir mesaj, bu mesajı almaya hazır internette veya bir başka bloklarda toplanan arkadaşlarımız da var. Kendilerini öğretmenliğe atama hakkını bulan gençlerimiz, yaşları ilerlemiş olanlar da var. Engin Altay'ın şunu bilmesi lazım. Bizim hükümetimiz döneminde 417 bin öğretmenin ataması yapıldı. Mevcut öğretmen sayısı 800 bin ise bizim dönemimizde sadece 12 yılda bunun yüzde 55'inin ataması gerçekleşti. Hiçbir cumhuriyet hükümeti zamanında bu kadar büyük ölçüde öğretmen ataması olmadı. Bu sene şubat ayında 10 bin öğretmen ataması yapıldı. Şimdi de 5 bini bütçeden, 35 bini de oylarınızla kabul edilirse 40 bin atamada yapılacak. 2014 yılı içerisinde tam 50 bin öğretmenimizin ataması yapılmış olacak."

Arınç, emekli olan öğretmen sayısının da 100 bin civarında olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!