Mühim olan iç güzelliği

Güncelleme Tarihi:

Mühim olan iç güzelliği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2014 01:37

Türkiye’deki iç çamaşırı markası eksiği hızla kapanıyor. Tuğçe Özimir’in yarattığı ‘La Dolce Passione’ (Tatlı Tutku) adlı markanın koleksiyonu en seksi iç çamaşırı markası Agent Provocateur kadar seksi, en elegan markası La Perla kadar romantik. Yani hem tatlı hem de tutkulu…

Haberin Devamı

Tuğçe Özimir (29) İstanbul doğumlu. “Büyüyünce ne olacaksın?” sorusunu daima “modacı” olarak cevaplayan bir çocukmuş: “Renkli giyinmeyi, enteresan ayakkabıları çok severdim. Yıllar geçtikçe modacı olmanın güzel giyinmekle alakalı olmadığını ama yapmak istediğim şeyin kesinlikle moda tasarımı olduğunu anladım. Kesinlikle bu konuda eğitim almalıydım. İtalya’ya olan aşkım beni Milano’ya sürükledi. İtalya yemekleri, dili, küçük dar sokakları, yeşil pencereli binaları ve mutlu insanlarıyla İstanbul dışında yaşayabileceğim tek ülkeydi. Milano da bu işin mutfağı olduğu için bir gün bile tereddüt etmeden bavulumu yaptım ve liseden sonra gittim.”

Istituto Marangoni’de moda tasarımı eğitimi alan tasarımcı, mezuniyetten sonra iç çamaşırı sektöründeki açığı fark etti ve yapmak istediği işin tam da bu olduğuna karar verdi. Kadınların “Güzel iç çamaşırı bulamıyorum” derdine son vermek amacıyla yola koyularak hayal ettiği farklı modeller çizdi. Bu sırada kullanmak istediği kumaş renklerini de belirleyen Tuğçe, piyasadaki dolgulu ve sentetik çamaşırlardan sıkılanlar için farklı tarzlarda kaliteli, özel bir koleksiyon hazırladı. En çok kullandığı manken de kendisi. “Ne kadar rahat olduğunu ancak kendim giyerek anlayabilirdim” diyor.

Haberin Devamı

BALEN DE NEYMİŞ?

Mühim olan iç güzelliği

Tuğçe Özimir’in markasının adı İtalyanca ‘tatlı tutku’ anlamına gelen “La Dolce Passione”. Koleksiyona baktığımda dünyanın en seksi iç çamaşırı markası Agent Provocateur kadar seksi, en elegan marka La Perla kadar romantik izler var. Peki bu denge nasıl kuruluyor?: Cevabı kendi benliğinde buluyor: “ Farklı günlerde, farklı dönemlerde yaşadığım olaylar, gittiğim yerler, kısacası ruh halim tasarımlarıma yansıyor. Sakin bir dönemdeysem daha romantik şeyler, kendime daha çok zaman ayırabildiğim kadın olduğumu daha çok hissettiğim dönemlerde daha seksi şeyler ortaya çıkıyor.”

Modellerde asla destekli sutyenler yani push-up modeller yok. Tasarımcı doğallıktan yana. Çoğu modelde balen bile yok. Birkaç şekilde kullanılabilecek multiway sutyen modeli favorim. Bir de geçen sene evlenirken eksikliğini görüp yaptığı bridal saten iç çamaşırı takımı, babydoll ve kimonosu var ki, evlilik hazırlığı yapanların favorisi.

Haberin Devamı

Mühim olan iç güzelliği

NEREDE SATILIYOR?
Şu anda Room Teşvikiye’de. İlerleyen haftalarda www.ladolcepassione.com ve Lidyana.com’da satılacak.

Mühim olan iç güzelliği

KİMONO NİYETİNE
Koleksiyonumda dışarıda da rahatlıkla kullanabileceğiniz hepsi ipek kumaştan yapılmış, şortlar, pantolonlar, askılı bluzlar, uzun elbiseler ve kimonolar bulunuyor. İsteyen gece uyurken gecelik niyetine, sabah uyandığında sabahlık niyetine giyer. Plajda mayo üstüne kimono olarak, dışarı çıkarken jean üstüne ipek bluz olarak rahatlıkla kullanabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!