14 kişi tutklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi

Güncelleme Tarihi:

14 kişi tutklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2014 05:27

İstanbul merkezli operasyonda gözaltına alınan polisler emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na çıkartılmaya başlandı. Dün saat 14.00 sıralarında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na getirilen 22 polisten 8’i savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken 14 polis ise tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. Mahkeme sorguları devam ediyor.

Haberin Devamı

“ADLİYEYE ÇIKARTILIYORLAR”

İstanbul Merkezli operasyonda gözaltına alınan 114 polis emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edilmeye başlandı. Sabah saat 07.30 da Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirilmeye başlanan polisler adliye personeli ve cezaevi ring araçları tarafından kullanılan otoparktan adliye binasına alındı. Polisler adliyeye getirilirken bir yakınları görüntü alan basın mensuplarına minibüsün içinde bulunan bir polisi göstererek, “Adam dediğin böyle olur. Dibine kadar adam. Çekin, çekin. Helal olsun seninle gurur duyuyoruz” diye bağırdı. Çevik kuvvet minibüsü ile adliyeye getirilen şüpheli polislerden biri de içeriden elleriyle cama vurarak karşılık verdi. Emniyette gözaltında tutulan bütün polislerin bugün adliyeye çıkartılması bekleniyor.

22 KİŞİDEN 14’Ü MAHKEMEYE SEVK

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve dün saat 14.00 sırlarında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilen 22 kişinin savcılık sorgusu ise yaklaşık 15 saat sürdü. 15 saatlik savcılık sorgusunun ardından 14 kişi “Hükümete karşı suç”, “Resmi belgede sahtecilik”, “Suç için anlaşma”, “Devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme”, “Görevi kötüye kullanma”, “Sistemi engelleme, bozma verileri yok etme veya değiştirme”, “Haberleşmenin gizliliğini ihlal” suçlarından tutuklanma talebi ile İstanbul Nöbetçi 1'inci Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. 14 kişinin mahkeme sorgusu devam ediyor. 8 kişi ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Gece geç saatlerde savcılığa sevk edilen 3 polisin sorgusu ise devam ediyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!