Polis baba da kızmış

Güncelleme Tarihi:

Polis baba da kızmış
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2014 01:22

OKMEYDANI Cemevi’nde cenaze beklerken polis memuru S.K.’nın açtığı ateş sonucunda hayatını kaybeden Uğur Kurt’un ölümüne ilişkin soruşturmada, olay anı görüntülerinde orta yaşlı bir kişinin varlığı dikkat çekti.

Haberin Devamı

Görüntülerde, sivil giyimli bu kişinin, Kurt’u vuran şüpheli polis S.K.’ya tepki gösterdiği görülüyordu. Kurt ailesinin avukatı Aslı Kazan Gilmore ve Serdar Laçin savcılığa başvurarak, bu kişinin kim olduğunun öğrenilmesini istedi. Dilekçede, “İlk memurun sözlü olarak ve el hareketleriyle silah sıkılmamasını istediği anlaşılıyor. İkinci memurun da şüpheliyle tartışması görüntüye yansıyor” diyerek memurların kimliklerinin tespitini talep etti. Bunun üzerine savcılık, Kurt’un vurulduğu an olay yerinde bulunan İstanbul Terörle Mücadele Şubesi’nden H.K. adlı polis memurunun 10 Temmuz’da ifadesini aldı. H.K., sivil giyimli yaşlı kişinin, şüpheli polis S.K.’nin babası E.K. olduğu belirterek “E.K. polis memurudur. Olaylar esnasında o bölgede görevliydi. Fotoğraftaki yer ise olaylar bittikten sonra güvenlik güçlerinin araçlarını Emniyet amaçlı çektikleri yerdir” dedi.

Haberin Devamı

İFADESİ ALINMADI

Polis baba da kızmış

Dava dosyasında yapılan incelemede, o gün TEM, Kağıthane ve Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlükleri’nde görevli polislerin Okmeydanı ve çevresinde görev yaptığı anlaşıldı. Kağıthane Emniyet Müdürlüğü’nün görevlendirdiği 16 polisten birinin de Güvenlik Bürosu’ndan E.K. olduğu tespit edildi. Dahası, baba E.K.’nın de şüpheli oğlu S.K. ile birlikte olay tutanağına imza attığı belirlendi. Olaydan 6 saat sonra hazırlanan bu tutanakta, Kurt’un vurulmasına hiç değinilmezken, bu yönde bulgu olmadığı halde “gösterici grubun bulunduğu istikametten silah sesleri geldiği” ileri sürüldü. Bunun üzerine polis memurlarının da “yanan görevlileri kurtarmak, kendi can güvenliklerini sağlamak ve saldırıyı bertaraf etmek için” havaya ateş ettiği savunuldu. Oğlunun şüphelisi olduğu olayla ilgili tutanaklara imza atan baba E.K.’nın adı, dosyada ‘hayalete’ çevrildi. Görüntülerde, ateş ettiği için oğluna kızdığı görüldüğü halde baba E.K.’nın ifadesi alınmadı. Buna karşılık, baba E.K. ile aynı listede adları bulunan F.K., M.Y., H.K. ve Ö.Ö. adlı polislerin ifadeleri dosyaya girdi.

KARARTILMIŞ

Haberin Devamı

Bu arada savcılık, Emniyet’ten görüntüleri istedi. Baba E.K.’nin görev yaptığı Kağıthane Emniyet Müdürlüğü, yanan aracın hemen arkasındaki 80-43 kodlu şortlanda ait görüntüleri gönderdi. Fakat dosya açıldığında, olay anına ilişkin görüntülerin karartıldığı anlaşıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!