Tatsız, futbolsuz ve ‘Avrupa’sız

BURSASPOR hazırlık maçı kontenjanına UEFA Avrupa Ligi maçlarıyla başlayınca futboldaki sıkıcılık kabul edilebilir oluyor.

Haberin Devamı

Ama yine de bu karşılaşmaların bir ciddiyeti var. Bu topraklar için çok kıymetli olan Edirne ötesinde olmak ya da olmamak demekti dünkü Chikhura maçı. Yenilmek sezon öncesi Şenol Hoca’ya ilk darbeyi indirecekti. Bir kulvarı başlamadan yitirmiş olacaktı tecrübeli çalıştırıcı. Zira ilk maç, futbolsuz ve golsüz kalmıştı. Gürcistan’da ise hedef ‘Güneş’i doğurmaktı. Ama Bursaspor, dokuz doğurup, bir kişi eksik kalıp penaltılar sonunda Avrupa macerasına çok erken havlu attı.

Yaratıcılık sorunu

Sezonun çok başı olsa da Gürcistan temsilcisi karşısında oynanan 210 dakika, net bir tablo koydu ortaya. Yeşil beyazlıların omurgası ve beyni iki oyuncu: Belluschi ve Fernandao. Bu ikili olmayınca güdükleşiyor Bursaspor. Ferhat ve Volkan’ın çabalarını kutlamak bir yana yaratıcılık sorunu aşikar. Yani iki yabancısının yokluğunda, anlık parlamaların dışında, Timsah bal yapmayan arıya dönüyor. Zaten Avrupa’ya veda eden Bursa için ligde karşılaşacakları en büyük sorun da bu olacaktır.
Son söz de sahanın kenarına gelsin. İstanbul Parkvari rengarenk tribünler aynı İstanbul Park gibi boştu. UEFA acaba kıssadan hisse çıkarıp futbolun bitmek tükenmek bilmeyen takvimini biraz öteler mi? Hem bizler de biraz futbolu özlemiş oluruz. Neticede bu oyun taraftarlar için oynanıyor.

Yazarın Tüm Yazıları