Tek tek teslim oluyorlar

Güncelleme Tarihi:

Tek tek teslim oluyorlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2014 01:22

İSTANBUL İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde ‘sahte isimlerle yasadışı dinleme’ iddiasıyla haklarında soruşturma başlatılan ve 2 gündür adreslerinde bulunamayan polisler teker teker teslim olmaya başladı.

Haberin Devamı

Teslim olmadan önce basın açıklaması yapan eski İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan, “Yaptığımız her işlem kanunlar, mevzuatlar çerçevesinde olmuştur. Hâkim kararı alarak yaptık” dedi. Sanık avukatlarından Ahmet Arslan ise “Müvekkillerimden Mehmet Yılmaz rahatsızlığı nedeniyle gelemedi. İnsani bir durumu var. Onu hallettikten sonra teslim olacak” dedi. Başkomiser Fatih Tezcan da henüz teslim olmadı.

Tek tek teslim oluyorlar
Ters kelepçe tartışması


ÇAĞIRDILAR GELDİM

22 Temmuz’da başlayan Organize Suçlar Şubesi’nin yürüttüğü operasyonda savcılık 39 polis hakkında yakalama kararı vermiş, bu polislerden 9’u tüm aramalara rağmen bulunamamıştı. Arananlardan İstihbarat Şube’de görevli Başkomiser İlhan Polat gece gelerek teslim oldu. İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli Emniyet Amiri İsmail Arslan, sabah saatlerinde Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü’ne geldi. Arslan teslim olmadan önce, zaman zaman gözleri dolarak yaptığı açıklamada “Kaçak falan değiliz. Şarkım çıktığı için ev tutmaya gitmiştim. Çağırdılar geldim. Yaklaşık 11 yıl devletin okullarında yatılı okudum, devlet terbiyesiyle büyüdüm, devletim ‘Gel’ dedi geldim. Yıllarca belimizde taşıdığımız namusumuz, şerefimiz kelepçeyi biraz da bileğimize takıp taşıyalım istiyoruz. Devletim takıyor başım gözüm üzerine” diye konuştu.

KAÇMADIM, KAÇMAM

Tek tek teslim oluyorlar

Haberin Devamı

Sahur vakti polislerin gözaltına alındığı soruşturma kapsamında ismi geçen İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli Emniyet Amiri Murat Hamarat da İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne geldi. Hamarat, Hakkari’de görev yaptığını ve hakkındaki suçlamaları basından öğrendiğini belirterek şöyle konuştu: “Dün öğrendim, hiçbir şeyden haberim yoktu. Hiçbir tebligat yok. Memurum, telefonum açık. Herkes istediği zaman ulaşabiliyor. Kaçmadım, kaçmam da. Basından takip ettiğim operasyonların hiçbirisine katılmadım. İçeriden öğreneceğiz ne ile suçlandığımızı. (Gözaltına alınan polislerin ellerinin kelepçelenmesine ilişkin) Usulsüzdür, kanunsuzdur. 15 yıllık Emniyet mensubuyum. Kaçma şüphesi yoksa en adi suçlulara yapılmamıştır. Artık kamuoyunun vicdanına havale ediyorum.”

Haberin Devamı

HÂKİM KARARIYLA

Daha sonra eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan, İstihbarat Şube’de amirlik yapan Ahmet Öztürk, Ali İkli ve Başkomiser İkbal Kayaduman teslim oldu. Demirhan teslim olmadan önce yaptığı açıklamada “Devletimiz çağırdı, geldik, ifademizi vereceğiz, kaçmadık. Kaçacak herhangi bir suç işlemedik. Yaptığımız her iş, her işlem, kanunlar mevzuatlar çerçevesinde olmuştur. Hâkim kararı alarak yapılmıştır. İstihbari dinlemeler zaten buna uygun olarak hâkim kararı ve mevzuatlar çerçevesinde yapılmak zorundadır. Başka türlü bir işlem yapılma imkânı da yoktur. Böyle bir şey yapılmış olsa MİT var, bunu ortaya koyar. Şu anda casusluk yaptığımızla alakalı en ufak bir iddia yok. Usulsüz dinleme olduğunu iddia ediyorlar. Adli dinlemeler ile istihbari dinlemeleri hâkimler ayırt edeceklerdir. Biz usulsüz dinleme yapmadık. En az 3-4 aşamalı kontrol mekanizmasından sonra oluşan işlemlerdir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!