Bunları yapın canınız yanmasın

Güncelleme Tarihi:

Bunları yapın canınız yanmasın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2014 01:22

İstatistiklere göre her yıl trafik kazalarında patlama yaşanan ve onlarca can alan bir bayram daha bizi bekliyor. Uzmanlar, bu bayramın zehir olmaması için sürücülere şu can kurtaracak önerilerde bulunuyor...

Haberin Devamı

HER yıl Ramazan ve Kurban bayramlarının sevincini acıya döndüren trafik kazaları, bu tatillerde en çok saat 12.00 - 16.00 arasında meydana geliyor. Uzmanlar, hava sıcaklıklarının normalin de üstünde olması beklenen bu bayram tatilinde yola çıkacak sürücülere şu önerilerde bulunuyorlar:
-Yola sabah çıkın, uykusuz ve yorgun asla araç kullanmayın.
-Sürüş esnasında bol bol sıvı tüketin, bu konsantrasyonun korunmasına yardımcı olur.
-Klimayı sürekli çalıştırmayın, zaman zaman camları açıp araçları havalandırın.
-Cep telefonuyla konuşmayın, emniyet kemerinizi takmayı unutmayın.

Bayramda hava nasıl olacak



100 KM’DE BİR MOLA

-Yoğunluk, kaza veya yol çalışması nedeniyle oluşan konvoylar veya beklemelerde sükunetinizi koruyun.
-Seyir halinde takip mesafesi koruyun.
-Mıcır gibi gevşek malzemeli zeminli yollarda ani fren ve direksiyon hareketlerinden kaçının, hızınızı azaltın.
-Her 100 kilometrede bir mola verin.

Haberin Devamı

Karadan ve havadan sıkı trafik denetimi

EMNİYET Genel Müdürlüğü’nün Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla aldığı trafik önlemleri şöyle:

-Şehir içi ve dışı karayollarında fiilen 17 bin 76 denetim personeli görev yapacak. Gündüz 436, gece 129 radar ekibi bulunacak.
-Helikopterler, İstanbul, Ankara, İzmir, Bolu, Adana, Bursa ve Antalya gibi illerde kontrol yapacak.
-Polis, özellikle ana yollarda, uyarı levhası konulmadan radar ile hız denetiminde bulunacak.
-Bayram boyunca önemli kavşak, geçit ve güzergâhlarda sabit ekipler konuşlanacak. Özellikle sabaha karşı denetimler artacak.
-Doğu yönünde güneşin göz aldığı 04.30-06.30 saatleri, batı istikametlerinde ise akşam 18.00-20.00 arasında sürücüler araçtan indirilerek dinlendirilecek.
-Şehirlerarası otobüslerde sivil polisler denetim yapacak. Terminallere gelen, giden bütün otobüslerde, şoförün alkol alıp almadığı, takoğraf ve taşımacılık yetki belgeleri kontrol edilecek.

En çok hız can alıyor

EMNİYET Genel Müdürlüğü verilerine göre, geçen yıl Ramazan Bayramı tatili boyunca ülke genelinde 2 bin 199 trafik kazasında, 86 kişi öldü, 4 bin 711 kişi yaralandı. Arife günü 12, bayramın birinci günü 12, ikinci günü 25, üçüncü günü 28 ve tatil dönüşü yolunda 9 kişi can verdi. Kazaların yüzde 29’u sürücülerin hız, yol ve hava şartlarına uymaması, yüzde 21’i de kavşak ve dönemeçlerde hızlarını azaltmaması nedeniyle meydana geliyor. Bu iki oran göz önünde bulundurulduğunda kazaların yüzde 50’si aşırı hızdan kaynaklanıyor.

Haberin Devamı

İstanbul cezaya doymuyor
1 haftada 42.153 ceza

İSTANBUL’da Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından 14-20 Temmuz’da denetim yapıldı. Buna göre, 6917 sürücüye emniyet şeridine girmekten, 3402’şer sürücüye aşırı hız yapmaktan ve direksiyonda cep telefonuyla konuşmaktan ceza kesilirken, 2840 sürücü emniyet kemeri takmadığı, 3869 kişi ise kırmızı ışıkta durmadığı için ceza aldı.

Alkole 74 ceza

Korsan taşımacılık, yasak yere park, kask takmadan motosiklet kullanmak, şerit ihlali yapmak gibi suçlarla birlikte toplam ceza sayısı 42 bin 153 oldu. Yasal sınırın üzerinde alkollü olduğu tespit edilen 74 sürücüye ise para cezası kesilip ehliyetlerine 6 ayla 2 yıl arasında değişen sürelerle el konuldu.

Haberin Devamı

2 KAZADA 2 AİLE YOK OLDU 9 ÖLÜ

YOZGAT'tan Sivas yönüne giden 35 NV 674 plakalı otomobil, dün sabah saat 09.30 sıralarında, Sorgun ilçesi Dişli köyü yakınlarında karşı yönden gelen Ramazan Çütcü yönetimindeki 33 ALL 08 plakalı kamyonun altına girdi. Muharrem Daşgın (45) yönetimindeki otomobil paramparça oldu. İzmir’den yola çıkan ve Kadışehri ilçesine bağlı Yelten köyüne bayram tatili için giden Muharrem Daşgın, Sadık Daşgın (19), Hatice Daşgın (40), İlayda Daşgın (3) ve Osman Karademir öldü. Kaza sonrası karayolu trafiğe kapatılırken, Sorgun ve Yozgat'tan gelen 112 sivil savunma ve itfaiye ekipleri, araç içinde sıkışan cesetleri güçlükle çıkardı. Polis, korkunç kazada can verenlerin kimliklerinin belirlenmesine çalışıyor.

Haberin Devamı

Bir aile Gaziantep’te kaza kurbanı

KADİR Gecesi için gittikleri Şanlıurfa'da bulundukları sırada bir yakınlarının vefat haberini alan Çıplak ailesinin fertleri, Şerif Çıplak (42) yönetimindeki 27 KB 572 plakalı otomobille Gaziantep'e dönmek üzere yola çıktı.

ARAÇ HURDA OLDU

Otomobil, dün sabaha karşı, kente 8 kilometre uzaklıkta karşı yönden gelen İbrahim Alpak (25) yönetimindeki 63 B 4244 plakalı kamyonla kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle hurdaya dönen otomobilin sürücüsü Şerif ile yanında bulunan eşi Fatma (42) ile çocukları Duygu (11) ve Özlem Çıplak (9) yaşamını yitirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!