Esrarengiz katliam

Güncelleme Tarihi:

Esrarengiz katliam
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2014 01:22

İstanbul’dan motorlarıyla Güneydoğu turuna çıkan iki arkadaş, Şanlıurfa’da, silahla vurulduktan sonra başları taşla ezilerek öldürülmüş halde bulundu.

Haberin Devamı

Motosikletle İstanbul’dan Güneydoğu turuna çıkan Abdullah Türk (51) ile Engin Öksüz (33), Şanlıurfa’nın Çelen köyünde, metruk bir evde korkunç şekilde öldürülmüş halde bulundular. Esrarengiz çifte cinayet, kendilerinden en son üç gün önce, Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinden haber alan Türk ve Öksüz’ün yakınlarının yaptığı kayıp başvurusu sonucu ortaya çıktı.

ÖNCE MOTORLAR

Esrarengiz katliam

İhbarla ilgili çalışma başlatan jandarma, önceki akşam 18.00 sıralarında Türk ve Öksüz’ün motosikletlerini, anahtarları üzerinde olduğu halde, Halfeti’nin birkaç kilometre uzağındaki Çelen köyü yakınlarında buldu. Ekipler, aynı bölgede kıyafetleri ve kamp çadırları etrafa dağıtılmış halde buldu. Araştırma sürerken, önceki gece geç saatlerde köy sakinlerinden de kullanılmayan metruk bir evden kötü kokular geldiği ihbarı yapıldı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, metruk evde, ilk belirlemelere göre başları taşla ezilerek öldürülmüş iki erkek cesedi buldular. İncelemede, cesetlerin, emekli öğretmen Abdullah Türk ve uluslararası bir petrol şirketinde çalışan Engin Öksüz’e ait olduğu saptandı.

Haberin Devamı

SİLAHLA VURDULAR

Her ikisi de evli ve birer çocuk babası olan Öksüz ve Türk’ün cesetleri, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Cenazeleri teslim almak için gelen Mehmet Bora, arkadaşlarının önce silahla vurulduğunu, tanınmaları için kafalarının taşla ezildiğini söyledi.

Kamerada 2 şüpheli

Güvenlik güçleri, motosikletler ile Türk ve Öksüz’ün cesetlerinin olduğu metruk evin yakınında kapsamlı bir araştırma yaptı. MOBESE kameralarına yönelik incelemede, Türk ve Öksüz ile metruk binaya doğru gelen bir motosiklet tespit edildi. Bir süre sonra bölgeden yalnız ayrılan bu motosikletteki 2 kişinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Son konuşma 21'indeydi

Esrarengiz katliam

Haberin Devamı

TÜRK ile Öksüz’ün ölümü, motosiklet tutkunlarını yasa boğdu. İstanbul Sivil Motorize Arama Kurtarma Grup Başkanı Aşır Ergin, esrarengiz cinayetlerle igili şu bilgileri paylaştı: “Telefonla sürekli konuşuyorduk. Şanlıurfa’ya kadar sorunsuz takip ettik. En son 21 Temmuz’da, saat 11.58 civarlarında benim telefon görüşmem olmuş. Motorcu bir arkadaş ile tanışmışlar. Halfeti taraflarında beraber dolaşacaklarını söylediler. Uyardım, pek bilinmeyen bölgelere gitmemelerini rica ettim. Sonra irtibat kesildi. Motosiklet camiasında tanınan şeker gibi arkadaşlar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!